Inga widgetar hittades i sidofältet!

Förra veckan var det dags för årets alla kommittéer att ställa ut i HB. Det bjöds på golftävling, godis, fika och framförallt massor av information. Jag tvivlar på att någon hann memorera allt om alla  kommittéer så vi här på VRGDT har sammanställt en artikel med lite bilder från dagen och information om kommittéerna. 

 

WWCD-kommittén (Winner Winner Chicken Dinner)

Vår uppgift är att sista veckan i varje månad styra upp en turnering i allt mellan himmel och jord! Denna termin har vi märkt att “småeventen” på skolan har blivit allt färre, T ex FIFA-turneringar och pingisturneringar! Inköpsavgifter förekommer för att möjliggöra ett bra pris för vinnaren. Syftet är att skapa en rolig och sammansvetsad känsla mellan alla årskurser där man kan träffa folk med samma intressen som en själv. Vårt mål är att försöka underhålla alla elever på skolan då vi kommer att ha så varierade tävlingar som möjligt där allt från sport till matlagning kan förekomma. Beslutet om vilken turnering vi ska ha ligger i medlemmarnas händer då vi utgår från deras önskemål.

 

VRG XC

VRG XC is a fun committee that resembles an American high school cross country team. A great way to gain motivation to your training, meet new friends, have fun and an convenient way to get a great workout done right after school! Ordförande Gabriella Garcia, Vice Ordförande Juliana Hansson, Ekonomiansvarig Bianca Dhlquist-Sjoberg

 

Smoothie for Change

Smoothie for Change, SFC, är ett sällskap som har en brinnande passion för smoothies, vare sig det gäller att tillaga eller att endast njuta av dessa bärligheter. Alla intäkter från vår försäljning går oavkortat till en skola i Kambodja som har grundats av hjälporganisationen School 2 School. Med endast 100 kronor hjälper vi 10 barn med skolmaterial. Får vi ihop 2000 kronor kan vi bidra med ett vattenfilter, så stötta oss att hjälpa barnen till bättre framtidsmöjligheter. (Här kan du läsa mer om School2School: http://school2school.se/)

 

Save Our Friends 

I Save Our Friends kommer vi gemensamt hjälpas åt att rädda djuren. Tillsammans kommer vi skapa armband med en snygg enkel design, medans vi fikar och myser. Försäljning av armbanden kommer tillkomma men de finns alltid tillgängliga att köpa! Save our friends är komitten för dig som vill rädda djuren på ett trevligt och mysigt sätt!

 

Traditionssällskapet 

Traditionssällskapet är VRGD’s största sällskap med ett rykte som sträcker sig utanför skolan. Traditionssällskapet medverkar till bilden av VRG som en skola som sträcker sig utanför klassrummen, med en gemenskap och en VRG-anda som handlar om att eleverna trivs tillsammans. Traditionssällskapet organiserar och uppmärksammar traditioner på skolan, alltifrån Halloween till Valentine’s Day och diverse pyjamas-dagar efter andra VRG-festligheter…

 

VRG Radiostation

VRG radiostation är VRG Djursholms nya helt egna radiostation! Vi ska inte bara spela segment/avsnitt och musik, utan vi ska även fungera som en informationskälla, och det är här skoltidningen, elevkåren(och andra kommittéer) drar nytta av det hela. Vi tänker att i utbyte mot att kommittéer får förmedla information genom oss på ett smidigt sätt så kan man ingå samarbete på olika sätt. Det blir alltså som en win-win situation. Vi hoppas att VRGs radiostation kommer kunna bidra till att stärka VRGandan ännu mer!

 

Utbytessällskapet 

Utbytessällskapet är för blivande samt återkommande utbytesstudenter som vill sammanföras för att dela erfarenheter, tankar och funderingar samt bara hänga och mysa med varandra. Det är tänkt som en trygg plattform för de återkommande studenterna i början av året då de kommit tillbaka. Sällskapet ska även hjälpa elever som vill eller funderar över ett utbytesår. Vi kommer anordna många roliga aktiviteter under året så gå med

 

VRG Djursholms Golfkommitté

VRG Djursholms Golfkommitté är riktad till alla golfintresserade elever på VRG Djursholm. Oavsett spelförståelse och erfarenhet är DU mer än välkommen till oss. Syftet med kommittén är att ha kul! Vi vill främja det gemensamma intresset för golf genom golfaktiviteter av olika former och på så sätt skapa en bättre sammanhållning bland eleverna på skolan.

“To find a man’s true character, play golf with him.”

  1. G. Wodehouse

 

VRG College prep. Study Group

Jag, Lisa Öhman, och Gabriella Garcia är ordförande för VRG College prep. Study Group, en kommitté som fokuserar på förberedelser inför studier utomlands efter gymnasiet. Som medlem får du information som inspirerar och hjälper dig genom ansökningsprocessen. Vi kommer under våra möten presentera hur ansökningen går till i olika länder, svara på frågor, studera inför antagningsprov och så vidare. Vi kommer som grupp utvecklas tillsammans mot vårt gemensamma mål om studier utomlands.


Financial VRG

Financial VRG är Viktor Rydberg Djursholms enda finansiella sällskap och syftar till att engagera elever som har ett intresse för finansmarknaden. Kommunikationen mellan sällskapets medlemmar är till stora delar informell och vardaglig och rör sig mest kring tankar runt finansmarknaden, aktier, globala trender, samhällsvetenskap och politik. Vid färre tillfällen hålls formella möten för att bibehålla kommittéandan. Financial VRG strävar efter en selektiv intagning för att bibehålla högsta kvalité på daglig konversation – ett forum för lärande.

Utåt sätt kommer sällskapet sträva efter att anordna olika evenemang för alla skolans elever för att intressera så många som möjligt för området. Föreläsningar kommer blandas med tävlingar under läsåret.

Väl mött,

Financials Styrelse

 

VRGD Rodd

Jag heter August Karlsson och är ordförande för VRGD Rodd. Det är en kommite för roddintresserade på VRG Djursholm. Det har tidigare funnits roddföreningar på vår skola men det har inte hänt så mycket i dem. I år är det annorlunda. Vi kommer ha regelbundna träningar i grupp och träna ihop ett bra lag. Vi kommer samla alla som är intresserade och även göra det intressant för alla som även väljer att inte gå med i laget. Vi kommer även delta i roddtävlingar gentemot andra gymnasieskolor. Inga förkunskaper krävs.

Ställ gärna frågor om det är något ni undrar!

 

VRGDT – Viktor Rydberg Gymnasium Djursholm Tidning

VRGs skoltidning. Det är hit du söker dig när du vill veta vad som händer på skolan och för att hitta intervjuer med de skönaste lärarna. Vi är framförallt en webbaserad tidning (det du läser just nu) men har planer på att ge ut ett tryckt nummer till våren. Vi är inte bara en kommitte utan också en egen förening och du kan stötta oss genom att bli medlem här: http:/ebas.ungmedia.se/signups/index/84. Om du själv vill vara med och skriva, fota, illustrera, korrekturläsa m.m. kan du komma på något av våra öppna möten (gilla oss på FB för info om dessa, Skoltidningen VRG Djursholm) eller kontakta Lovisa Hökstrand/Johanna Lindström.

 

DSC_0059


DSC_0066

DSC_0068

DSC_0072

DSC_0078

DSC_0080

DSC_0094

Screen Shot 2014-10-13 at 19.13.05

Screen Shot 2014-10-13 at 19.15.01

Screen Shot 2014-10-13 at 19.15.47

Screen Shot 2014-10-13 at 19.16.12

Screen Shot 2014-10-13 at 19.16.26

Lovisa Hökstrand

Fotograf: Jacqueline Björklund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *