Inga widgetar hittades i sidofältet!

Förut fick Rydbergaren möjlighet att intervjua Nora Källersjö, som gick ut från VRG 2020, och efter ett sabbatsår i London började på Harvard University. Nu är Nora en så-kallad freshman på Harvard, och berättade lite för oss om sitt nya liv i Cambridge, Massachusetts.

Vad heter du, när gick du ut VRG, och vilken linje gick du?

Jag heter Nora Caroline Källersjö och jag gick ut VRG 2020. På VRG gick jag naturprogrammet. 

Var befinner du dig just nu?

Vanligtvis är jag i Cambridge, vilket ligger strax utanför Boston, men i skrivande stund befinner jag mig på en buss på väg till New York. Jag ska spendera Thanksgiving där tillsammans med min rumskompis och hennes familj. Har verkligen sett fram emot att få ledigt den här veckan och är supertaggad! Jag har varken varit i New York eller firat Thanksgiving förut. 

Jämför livet på Harvard med livet på VRG. Vilka är de största skillnaderna? 

Den största skillnaden är definitivt att bo på campus. Mina studier, mitt sociala liv och mitt hem är på samma plats så det är lätt att allt bara smälter ihop. Det var lättare att separera dessa delar när jag gick på VRG eftersom det fanns en tydligare gräns mellan plugg och fritid. En annan stor skillnad är naturligtvis folket. Alla är från olika platser i världen, olika bakgrunder, pratar olika språk och har olika intressen. Finns så oerhört mycket att lära av varandra och jag upplever att jag lär mig precis lika mycket i klassrummet som utanför klassrummet vilket är väldigt stimulerande! 

Vad pluggar du? Finns det några roliga kurser du tar?

Jag läser just nu fyra kurser inom fyra helt olika områden: matematik, ekonomi, filosofi och lingvistik. Planerar att fortsätta med matematik och ekonomi och jag kommer förmodligen göra min major i någon eller båda av de ämnena kombinerat. Har inte riktigt bestämt mig ännu. Tänker använda mitt första år till att prova på alla möjliga olika saker så att jag kan göra ett informerat beslut därefter och specialisera mig mer under de kommande tre åren. 

Om du blickar tillbaka på din tid i gymnasiet, finns det några råd du skulle kunna ge till eleverna på VRG?

Jag skulle verkligen vilja uppmuntra alla till att överväga internationella studier eller jobb! Efter att jag blev antagen till Harvard valde jag att skjuta upp min studiestart ett år. Sedan tillbringade jag det året i London och gjorde ett internship där innan jag flyttade till USA och började på Harvard i år. Båda dessa erfarenheter är bland det bästa jag har gjort! Finns så himla mycket kul man kan göra och det underlättar att börja fundera på det medan man går på VRG så att man har en plan och är väl förberedd. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *