Inga widgetar hittades i sidofältet!

 

Valentine/Llyn Hunter, Bobcat Publishing/ CC BY

Ingen har nog undgått det faktum att alla hjärtans dag närmar sig. Allt eftersom tycks Stockholm byta skepnad till en rosaröd kommersiell karusell med TV, tidningar, reklam och affischer som gör allt för att bädda in oss i någon slags sockervaddsvärld. Den här tiden på året är inte ens VRG en fristad längre. Skoltidningen har därför valt att uppmärksamma februaris höjdpunkt genom att tillägna ett helt nummer till alla hjärtans dag. Man skulle då kunna fråga sig om vi på redaktionen har glömt att denna ”underbara” dag inte är en så förtjusande för alla? Har vi glömt att alla faktiskt inte har sin relationsstatus på Facebook inställt som ”i ett förhållande”, att majoriteten faktiskt inte hittat sin drömprins eller prinsessa? Har vi glömt bort alla dessa förtvivlade singlar, som bara tycks vilja gömma sig vid blotta tanken på alla hjärtans dag?

Nej, det har vi inte.

Här på redaktionen har vi nu satt ihop en manual som berättar hur du som singel tar dig igenom högtiden utan att få hjärtat krossat. Från och med nu ska ingen ensam själ bli exkluderad på alla hjärtans dag!

1. Vare sig du är tjej eller kille finns det alltid två grabbar som mer än gärna går på romantisk dejt med dig. Vi pratar såklart om Ben & Jerry, som passar ypperligt till tillfällen som denna. De är trofasta, håller dig sällskap och bryr sig inte ett dugg om vad du har på dig. Ett bra kap helt enkelt.
Denna dag behöver du inte ens känna kval över att du nästan klämde i dig hela glasspaketet– det är okej att okynnesäta under alla hjärtans dag.

 

2. Hade du varit i ett förhållande vid denna tidpunkt, hade du antagligen behövt spara varenda guldpeng till någon romantisk get-away för två, i sann anda som heter alla hjärtans dag. Men eftersom du har turen att vara singel kan du faktiskt slå sönder spargrisen i annat syfte. Glöm rosor och choklad och unna dig själv den där lite extra dyra prylen du alltid trånat efter.  Äntligen är det du som får de avundsjuka blickarna slängda efter dig när du går på stan istället för de nykära, tungfäktande paren.

3. Att ignorera det faktum att det är alla hjärtans dag, är ett väldigt säkert sätt att se till att du inte sitter där på soffan klockan nio på kvällen och bölar i dina slitna mjukisbyxor. Tipset är dock endast för de mest rutinerade singlarna då detta, för många, upplevs vara ganska knepigt. För att klara av utmaningen krävs förmodligen en ögonbindel, så att du i lugn och ro kan glömma bort alla fördömda skyltfönster, prydda med rosaröda hjärtan som egentligen bara får dig att vilja fria till näst bästa person. Om grannens högljudda kärleksmusik hörs ända in till ditt sovrum, rekommenderas även att du införskaffar dig ett par öronproppar.


4.
Nej, för guds skull, tänk inte ens tanken att boka biljetter till någon överreklamerad romantisk biofilm. Du kommer nämligen vara den enda i biosalongen som förstått att partnerskap är överskattat. Allas medlidande blickar kommer därför klistra sig fast på dig, den sorgliga figuren i mitten. Istället bör du göra som veteranerna och stanna hemma. Nu för tiden finns det något så revolutionerande som att hyra film från tv:n. Här kan du sitta i lugn och ro, utan att bli störd av de ohälsosamt nykära paren.

                                             

 

5. Någonting som du som singel faktiskt kan göra under alla hjärtans dag är att hänga med dina kompisar. Du bör dock inte, under några omständigheter, nämna någonting om kärlek och relationer. Singlar har en tendens att hamna i djupa diskussioner om hur ensamma de är och hur de alltid kommer vara ”forever alone”. Oavsett om du tillhör någon av dessa sorgsna själar, eller om du råkar vara den som inte alls tycker att det är jobbigt att din partner, vid 50 års ålder, är en katt vid namn Sparkle, rekommenderar vi dig att hålla dig borta från detta.

6. När du väl sitter hemma bakom låsta dörrar med ögonbindeln på och Ben & Jerry:n i högsta hugg ska du absolut inte tveka att följa redaktionens sista tips. Om inget av de ovanstående verkar fungera för dig är vi alla övertygade om att detta gör susen. Torka nu tårarna och vrid upp volymen till max.

à http://open.spotify.com/user/hanna331/playlist/1jybz3QVrSR6WUyOugX59Y

 

Hanna Jensen-Torp
Hann.Jens-2014@live.vrg.se

Anna-Cecilia Lundström
Anna.lund-2013@live.vrg.se