Inga widgetar hittades i sidofältet!

Varje år drabbas vi av samma panik. Vem ska få vad? Vilka ska man köpa till? Frågorna är många, men frågan som kvarstår är endast en. VAD ska man ge? Nedan kommer några tips på hur just DU fixar årets bästa klapp. 

  • Bästa klappen ≠ dyraste klappen 

Jag tror att många tyvärr associerar julklappars värde eller kvalitet med priset. En julklapp som inte kostar skjortan behöver absolut inte vara dålig; i många fall är det faktiskt tvärtom. Av erfarenhet skulle jag påstå att de bästa julklapparna är de som är genomtänkta och personliga. Glöm prislappen och lägg istället ner tid på vad du tror att personen faktiskt önskar sig. “There is beauty in simplicity!”

  • Ge bort en upplevelse

Materiella ting gör en oftast glad en kort tid medan upplevelser finns kvar i minnet hela livet! Det är ju oftast så att man kommer ihåg de där upplevelserna man delat med folk man älskar. Frågan kvarstår; varför inte ge bort en upplevelse? Bjud ut någon på middag eller varför inte gå på spa tillsammans? En upplevelse behöver inte vara något extraordinärt. I stressiga tider som dessa är tid för en annan människa något av det finaste man kan ge bort. 

  • Underskatta inte presentkort

“Ånej, inte de där tråkiga presentkorten igen!” Innan du blir alldeles för pessimistisk kan det vara bra att ha i åtanke att ett presentkort tar bort mycket press från dig som ska ge någon en klapp. Visst är det svårt att veta vad en person önskar sig? Presentkort är lösningen. Självklart håller jag med om att presentkort inte är det roligaste att hitta under granen. Däremot kan jag lova dig att ett presentkort är oerhört uppskattat när det väl kommer till användning. Det finns ingen anledning att köpa en tröja som ändå kommer hamna längst ner i garderoben. Köp ett presentkort och var säker på att personen som får det blir nöjd!

  • Ge bort en gåva till behövande 

Majoriteten som bor i Sverige har det väldigt bra ställt. Det är ofta lätt att glömma bort hur det ser ut i resten av världen. Samtidigt som vi oroar oss för vilka hörlurar vi borde köpa till vårt syskon finns det människor som knappt har pengar till att överleva. Det ligger någonting i att man kan känna mer lycka i att ge än att få. Ge bort en donation och gör en viktig skillnad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *