Inga widgetar hittades i sidofältet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Först såg vi affischerna. De snygga lapparna med hennes tatuerade arm på som satt lite här och var i skolan. Sen plötsligt såg vi henne sitta på en tjej utan tröja i soffan i HB, för att sedan lägga ut halvnakna bilder på både tjejer och killar på sin Facebook-sida. Vad är det som händer här egentligen?! Är det lagligt? Kan man bli sjuk? Frågorna var många så VRGDT tog tag i Linda Killander och bad om en förklaring! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hejsan Linda! Vad är det du gör för något? Känns nästan barnförbjudet…

Det är inte som det ser ut i alla fall haha. Jag designar tatueringar som jag sedan ritar på olika personer i skolan. Det är mitt Bild D projekt. (LÄNK TILL SIDAN: http://www.facebook.com/#!/KillandersDesigns )

Jaha, jamen det förklara ju en hel del! Hur fungerar det?

Jag började med att sätta upp affischer lite här och var i skolan. Jag fick en hel del som ansökte som modeller så jag valde de som jag tyckte passade bäst. Vi bestämde tid tillsammans, en håltimme eller ibland på helgen, då jag skulle rita på personen. Sedan var det själva ritandet och tillslut hade vi en liten photo-shoot där resultatet dokumenterades. Bilderna publicerades på min Facebook-sida och de kommer också vara en del av min utställning.

Visst var det så att man skulle motivera varför man skulle bli vald i sin ansökning till tatueringsmodell? Fick du några anledningar som stack ut speciellt?

Jag hade faktiskt en hel del som var roliga att läsa. Några exempel är ”jag är extremt bra på att baka”, ”min hud är len och slät” och ” jag är ett mycket villigt tatueringsobjekt!”.

Men ärligt då, hur valde du ut dina modeller?

Jag valde först och främst de som stack ut ur mängden och var entusiastiska och så, men någon enstaka blev det bara för att vi råkade ha håltimme samtidigt.

Och när du målar på folk sen då, hur lång tid tar det?

Oj, det varierar. Oftast tar det två till fyra timmar. Det beror framförallt på hur stor tatueringen är men också på detaljrikedom och hur klar bild jag har av tatueringen innan jag börjar måla.

Vadå, menar du att du inte alltid vet vad du kommer göra när du börjar?

Vissa har jag tänkt på länge och då har jag ett klart mål av hur det ska bli, medan andra är mer spontana och utvecklas under tiden jag målar.

Risky business! Vad händer om du gör fel?

Det finns ett jättebra verktyg som heter osthyvel… Nä, men jag ritar först med en penna som går att ta bort och om det blir fel med den permanenta pennan ritar jag vidare på ”felet” och gör något som passar in i resten av bilden.

Är det farligt då?

Menar du med bläcket och så? Nej, faktiskt inte. Min mamma brukade alltid säga till mig att inte rita på mig själv men sen var jag och pratade med en hudläkare på Karolinska som sa att så länge man inte får utslag av pennan är det inga problem.

Vad är nästa steg i processen? Kommer vi få se fler halvnakna modeller i framtiden?

Haha kanske. Min plan är just nu är att överföra mina designer från hud och papper till tyg och göra bland annat tröjtryck. Men känner jag att jag behöver fler tatueringsbilder kommer ja sätta upp nya affischer. Eventuellt kommer ja behöva några t-shirtmodeller i framtiden också.

Som avslutning: Smart eller snygg?

Helst inte. Jag föredrar snabb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emelie Jönsson
Emel.jons-2013@live.vrg.se
Ett svar på ”VRG Ink”

Kommentarer är stängda.