Inga widgetar hittades i sidofältet!

 

Vi har alla hört raggningsreplikerna.

Men faktum är att det inte ligger i vad du säger, utan snarare i vad du gör. 90 % av det som gör en annan person attraherad av dig är vad du signalerar med kroppsspråket och faktum är att det mesta gör du omedvetet. I den här artikeln kan du läsa processen från ögonkontakt, till spanet och vidare till det tillfället då barriärer minskar mellan de två personerna, då man tydligt kan se intresse. Nu har du chansen att tyda, men framför allt förstå när två personer är intresserade av varandra. Men tänk på att den här artikeln också kan få dig avslöjad. Lär dig hur du flörtar omedvetet men framför allt, hur du kan se när andra gör det.

Så vad är det allra första steget? Självklart och ganska uppenbart så är det ögonkontakt. Det kan vara var som helst, klassrummet, på tågstationen ell

er på en fest. Om du ser en person som du tycker är intressant så kommer du direkt att försöka ta ögonkontakt med personen. Något som du också gör är att börja härma personens rörelser. Det kallas Rapport och är något som vi människor gör i alla sociala sammanhang. Om du tänker på det så blir det uppenbart. Titta runt i klassrummet eller i tågvagnen när du är påväg hem. Du kan se vilka som känner varandra, för de sitter likadant. Det kan vara kompisar emellan eller om man lyssnar på något intressant personen har att säga. Det betyder helt enkelt att personen är intresserad av vem du är. Så utan att du tänker på det så kommer du börja härma den andra personens rörelser och försöka göra ögonkontakt.

Ni kommunicerar, helt utan ord. Nu börjar flörten på riktigt. Nu har ni gång på gång fått ögonkontakt med varandra. När ni har gjort det här ett tag så brukar det ”avanceras” lite. Det som händer då är att när era blickar möts så hålls den kvar i någon sekund, efter det så tittar ni långsamt bort. Det har med all sannolikhet hänt dig flera gånger tidigare, du kommer inse det om du tänker på det. Någon tittar på dig och sen när du tittar tillbaka så håller de kvar blicken ett tag och senare vänder bort den.  Då kan jag säga att den personen tyckte att du verkade vara intressant. Oftast rör man inte på huvudet utan rör bara på ögonen. Kanske står han/hon och pratar med sina kompisar och blickar mot dig ibland. Dock gör tjejer det här lite annorlunda, ett riktigt bra knep för att visa att de är intresserade, tyvärr så är det här inget som killarna kan göra. Tricket är att innan de vänder bort blicken efter ögonkontakt så slår de först ner den i marken. Bara så alla ni tjejer vet, riktigt förödande vapen! Det är som att säga “Jag är inte farlig, ta och kom över hit”. Jag kan garantera att du har gjort det flera gånger och det har säkert varit effektivt flera gånger också.

Nu kommer vi till en ganska uppenbar del av det hela, när vi ser en person som vi är intresserade av så vill vi visa upp oss från vår bästa sida (vem vill inte det?), alltså räta på ryggen, fixa till håret, spänna musklerna, dra lite i tröjan. Framhäver det du har helt enkelt. Att leka med håret kan vara en dubbelpoängare eftersom personen samtidigt blottar en av sina mest känsliga områden, alltså sin hals. Att visa handleder och handflator är en positiv signal. Det är en gest från urminnes tider för att visa att vi inte har några vapen i händerna. Allt detta tyder på förtroende och intresse.

Nu kommer vi till själva spanet, jag skulle nog säga att det här sker när du själv inser att du är intresserad av personen. När man “spanar in” någon så gör alla människor det på samma sätt. Genom att luta huvudet lite åt sidan samtidigt som man kisar lite med ögonen. Jag vet inte vad ni tycker, men jag märker det här väldigt ofta, det är nämligen inte så diskret. Tjejer använder också den här metoden fast de har ett ess i rockärmen, rent strategiskt brukar tjejer placera handen på höften samtidigt som vi lyfter den lite. Tjejer har ett ganska stort övertag när det kommer till flörtandet, det finns mer knep att dra till helt enkelt, det är något som ni tjejer som läser det här borde tänka på (killar också för den delen)!

Om du nu pratar med den personen du spanat in så kan man nästan direkt märka om ni är intresserade av varandra eller inte. En sak som är ganska uppenbart är att man brukar ta av sig glasögon, ställa ifrån sig datorn eller skolböckerna. Du kan märka själv hur jobbigt det är att prata med vissa människor medan du har solglasögon på dig. Det är för att glasögonen är som en “barriär” mellan dig och den andra personen. När man flirtar brukar man också stå direkt mot varandra. I vanliga fall så brukar man stå lite med sidan mot den andra personen, ungefär 40 grader vridet, alla djur på jorden vet att man är som absolut känsligast vid magen. Det är helt naturligt att vilja skydda sig. Därför kan det vara riktigt obehagligt när en person som man inte gillar eller inte känner ställer sig för nära eller rakt framför en. Därför är det ett väldigt gott tecken om ni sitter rakt framför varandra utan något emellan er och utan att känna något obehag. Alltså inga korsade ben eller armar (trots att det är en ganska vanlig position), inga glasögon eller böcker. Ett annat tecken på intresse kan också vara att man börjar “klä av sig” och nej, jag menar inte att man slänger av sig byxorna och tröjan utan det räcker med att man kanske knäpper upp skjortan (lite), lossar lite på slipsen eller släpper ut håret. Allt är för att komma närmare varandra. Efter detta är det upp till er!

Nu har du fått lite grundkunskap om hur du flörtar omedvetet. när du har läst det här har du kanske tänkt “Fan också, alla har märkt det!” eller “jag är tillsammans med någon så det gäller inte mig”. För det första, nej, personen du råkar gilla behöver inte alls veta, oftast är det så att när man är inne i ett samtal så tänker man inte på sånt här, man är ju upptagen med annat. Man måste verkligen tänka på det för att förstå vad som händer. För det andra, det här är något du gör hela tiden, oavsett om du har ett förhållande eller inte. Människor är sociala djur och ingen status kommer att ändra på det. Oftast när vi flörtar så gör vi det bara för bekräftelse utan att vilja att det ska leda någonstans. Så bara för att någon sänder ut signalerna så betyder det inte att personen vill något speciellt. Men efteråt tänker du kanske, ”vänta lite…” eller så kan du märka på två andra om de gillar varandra. Men kom ihåg att inte dra förhastade slutsatser, det behöver inte betyda någonting. vi alla har hört de dåliga raggningsreplikerna och du har ingen användning av dem egentligen, det mesta av jobbet har du redan gjort utan att veta om det.

 

Theresia Eriksson
ther.erik-2013@djh.vrg.se

av VRGDT