Ingen har väl missat allas våra OREO-kakors ankomst till Sverige? Att under en kylig höstkväll sitta med favoritboken i hand och doppa dessa delikatesser i varm mjölk är en njutning som heter duga. Men det finns så mycket mer man kan göra med dessa OREO-kakor. Här delar jag med mig av mitt favoritrecept, nämligen OREO bakelser. Det bästa är att de är superenkla att göra!
Ingredienser:
- 500 gram OREO-kakor
- 250 gram naturell Philadelphia ost
- Vit blockchoklad
Så här gör du:
- Krossa OREO-kakorna med hjälp av en mortel eller liknande.
- Blanda de krossade OREO-kakorna med Philadelphia osten.
- Rulla ihop små bollar, i valnötsstorlek, av smeten.
- Ställ in de ihoprullade kakbollarna i kylen under cirka en timme.
- Smält blockchokladen och doppa kakbollarna i den. Detta kan göras med att sticka in tandpetare i kakbollarna, till exempel.
- Placera OREO bakelserna på ett fat täckt med bakpapper och låt sedan hårdna i kylskåp.
- Vips – så är det klart!
Skribent och fotograf:
Cathrine Harder
Cath.hard-2013@live.vrg.se
Samtliga bilder är tagna av Cathrine Harder och tillhör denne samt redaktionen på VRGDT .