Inga widgetar hittades i sidofältet!

Skribenter: Siri Larsson regnström & Sofie af Ugglas

Få igång julstämningen ordentligt genom att kolla på julfilmer! Här kommer våra absoluta favoriter 🙂

The Holiday

The Holiday är den perfekta julfilmen för dig som gillar romantiska komedier. I filmen möter vi två kvinnor, Amanda från USA som spelas av Cameron Diaz och Iris från England som spelas av Kate Winslet. Båda två är i stort emotionellt behov av en tillfällig flykt från verkligheten på grund problematiska kärleksrelationer som tagit slut. Lämpligt nog hittar de varandra online och bestämmer sig snabbt för att byta hem i två veckor. Det tar inte lång tid innan de inser att de har gett sig in på ett livsförändrande äventyr i julens anda, fyllt av kärlek och vänskap där ena dagen blir mer överraskande än den andra. 

Polarexpressen 

Polarexpressen är julmagi fångad på film. Filmen utspelar sig dagen innan julafton och inleds med att en pojke ligger och sover. Pojken är tillräckligt ung för att ha kvar hoppet om att tomten finns men är samtidigt tillräckligt gammal för kunna känna sig skeptisk till det hela. Plötsligt hör han ett okänt ljud som visar sig vara ljudet från ett tåg. Men det är inte vilket tåg som helst, utan det är Polarexpressen: tåget som går till självaste nordpolen och tomten. Trots en viss tvekan väljer pojken tillslut att stiga på tåget, förbluffad över att hans största dröm faktiskt ska gå i uppfyllelse. Resan till nordpolen och tomtens verkstad bjuder på vänskap, skratt och julstämning men också en del dramatik – hur ska de tar sig över Arktis farliga terräng och kommer de lyckas ta sig till tomten innan det är för sent?

Polarexpressen är baserad på Chris Van Allsburgs barnbok “The Polar Express”, utgiven år 1985, och trots att det kan vara lätt att tro att det här bara är en film för barn kan jag lova att så är inte fallet. För någon yngre är filmen ett spännande äventyr som tillfredsställer längtan efter julen. För någon äldre kan filmen vara en resa tillbaka i tiden fylld av nostalgi där vi påminns om att inte släppa den hoppfulla världsbilden man hade som liten. 

Holidate

Holidate är en relativt ny romantisk julkomedi som möjligtvis kan mäta sig med klassikern The Holiday, trots att ribban ligger högt. Man får följa Sloane Benson, spelad av Emma Roberts, som vid varje högtid blir påmind av familjen om att det är mer än dags för henne att hitta en partner. Jackson, spelad av Luke Bracey, har istället tröttnat på sin dejts alla krav och lämnar henne. De två möts av en slump och helt plötsligt firar de nyår tillsammans, dejtande på låtsas. Win win, ellerhur? Året går och våra huvudkaraktärer umgås endast på offentliga tillställningar tills en olycka, ett bråk och lite känslor sätter allt i obalans. Kort sagt: en härlig julfilm som bidrar till mycket skratt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *