Inga widgetar hittades i sidofältet!

I början av oktober var de med och skramlade bössor för Världens Barn, och i veckan har de satt guldkant på VRG-vardagen genom sitt “Fika For Charity” i Mariettas. Bara några månader ung är Community Outreach Committee redan en av VRG Djursholms mest aktiva kommittéer. VRGDT har intervjuat grundare Denise Tayli om varför Community Outreach Committee blev till, varför volontärarbete är givande på många sätt, och vad kommittén har planerat inför året.

Vad var det som först fick dig att vilja starta upp kommittén?

“Jag var på ett sommarprogram på Columbia University i somras. Där gick jag med i en volontärgrupp som åkte på utflykter näst intill varje dag, vilket var jätteroligt. Vi gjorde allt ifrån att servera mat i soppkök till hemlösa och läsa “bedtime stories” för ensamkommande barn till att lära äldre hur man tar selfies. I efterhand känns det otroligt kul att ha fått hjälpa de här människorna, och vi skulle vilja ge eleverna som går på VRG samma känsla. Jag tyckte det gav väldigt mycket tillbaka.”

Hur kommer ni arbeta för att VRG Djursholms elever kan hjälpa samhället?

“Vad vi vill göra är att vi vill ge eleverna möjligheten att åka på små utflykter tillsammans i en grupp där de kan undersöka möjligheterna till frivilliginsatser, lära sig om det lokala samhället och upptäcka de lärdomar man kan få av volontärarbete. Det är verkligen till för alla. Utflykterna kan innefatta allt ifrån att sortera secondhandkläder till att samla in pengar på events eller att höja VRG-andan genom att anordna andra aktiviteter.”

Vad är era mål med Community Outreach Committee?

“Det skulle vara att hjälpa det lokala samhället och samtidigt göra det på ett så roligt sätt som möjligt för eleverna. Jag kommer ihåg när jag gick på min första kommittédag, jag tror jag anmälde mig till sju kommittéer för jag kände att jag vill göra allting och lära känna nya människor. En kommitté är en väldigt bra möjlighet för folk att lära känna nya människor och göra det du kan i ditt lilla hörn av världen där du bor, för att göra det hörnet bättre.”

________________________________________________________

Om Community Outreach Committee

Kommittén består i dagsläget av en styrelse om sju tjejer: ordförande Denise Tayli, vice ordförande Ebba Kristensson, kommunikationsansvarig Ariana Ghatan, rådgivare Hanna Kargar, ekonomiansvarig Fredrika Bruu, marknadsföringsansvarig Kimia Dianat och juridiskt ansvarig Kimiya Sagha.

Kommittén funderar ständigt över nya sätt för VRG Djursholms elever att hjälpa samhället. Denise Tayli hälsar att om någon har en idé är förslag välkomna.

Här hittar ni Community Outreach Committee:

Facebook : Community Outreach VRG Djursholm

Instagram : @communityoutreachvrgd

 

 

Skribent : Johanna Lindström

Foto : Community Outreach Committee 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *