Inga widgetar hittades i sidofältet!

Under de senaste veckorna har ett konto på Instagram cirkulerat bland eleverna på skolan och väckt blandade känslor. Jag talar såklart om @vrglulea, ett konto skapat av elever på en gymnasieskola i Luleå. De lägger upp videos och bilder där de driver med den “typiska” eleven på VRG Djursholm. Deras första video har över 2000 visningar med många kommentarer som uttrycker uppskattning för kontot. Men det finns även många som undrar vad syftet med kontot är?

Jag intervjuade några av eleverna som är engagerade i kontot för att bland annat få svar på frågor kring inspiration, hur kontot sköts och vad som väntar i framtiden.

Vilka är ni som gör videorna?

”Ledningen består av 3 personer men det är fler elever som medverkar i videorna och hjälper oss med kontot.”

Hur hittade ni VRG?

”En av oss upptäckte Intervjusällskapet på Youtube och tyckte att videorna var väldigt roliga. Men sen när den kanalen lades ned sökte vi upp videos från andra VRG-relaterade kanaler, bland annat de som gjordes inför resan till Valdi.”

Vad var syftet med kontot från första början?

”Från början var kontot bara för oss själva och våra kompisar som en kul grej. Vi tänkte att det skulle vara kul att göra parodi på det vi hade sett på Youtube. Men sen när vi började följa en elev från VRG så spreds sig kontot även till Stockholmsområdet. Vi hade aldrig kunnat ana att det skulle sprida sig så som det gjorde men vi tycker självklart att det är väldigt kul!”

Hur har responsen varit?

“Mestadels bra, vi har i princip inte fått några negativa kommentarer. Men såklart är det vissa som har skrivit saker som inte är okej, men det är väldigt få.”

Hur trodde ni att folk skulle reagera?

“Vi trodde att kanske några skulle bli upprörda, men vi har som sagt fått mycket mer positiv respons. Men vi vill verkligen poängtera att vi gör videos för det är kul och ska vara underhållande. Vi har inga fördomar gentemot någon och vill inte såra någon.”

Var är era kommande planer för kontot?

“Vi har planerat kommande videos och så blir det kanske nån resa till Stockholm i framtiden, vem vet…”

Vi på Rydbergaren välkomnar eleverna i Luleås humor och vill starkt tipsa om kontot @vrglulea på Instagram för ett gott skratt nu i jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *