Inga widgetar hittades i sidofältet!

Att VRG Djursholm anses vara den atletiskt inriktade skolan av syskonskolarna nu inför VRG-kampen är för mig ingen slump. Vi erbjuder ingen idrottslinje, så som DAGY gör, men vi har otroligt många idrottsmässigt begåvade elever på skolan. Det här kan vara många inte vet om i dagsläget, men jag hoppas att fler kommer veta om de kanske lite mer oförutsägbara framgångarna inom en snar framtid!

Till att börja med så har det ägt rum en rad SIPSI-utbyten. SIPSI är den övergripande organisationen där vi, Lundsberg, Sigtuna, Grennaskolan och EG ingår. Årligen tävlar vi på  VRG i friidrott, fotboll, golf, rodd, tennis, innebandy och volleyboll. Sedan senaste numret av skoltidningen har tennisen och innebandyn ägt rum. I tennisen tog Alexander Kamal hem segern i singeln samtidigt som killarna vann lagguldet tog. På tjejsidan vann Beata Kull en  övertygande seger i sin singelmatch.

I innebandyturneringen blev det glada besked för killarna då de på målskillnad vann hela turneringen före andraplacerade EG. Det här var första killsegern på fem år och den vans med bravur, dels av den briljerande kaptenen och MVP-utsedda (Most Valuable Player) Sebastian Wigartz, men också den debuterande målvakten Fredrik Westergård. På tjejsidan blev det en delad tredjeplats efter en rad matcher med mycket energi och vilja, men med en  tur som inte var på tjejernas sida.

Näst på tur var basketutbytet, som i år bara stod mellan EG och VRG. I den matchen vann både tjejerna och killarna från Djursholm på ett övertygande sätt. Tjejerna slog till med 22-19 och killarna med hela 43-15! Både killarna och tjejerna ställde upp med riktigt starka och skickliga lag, eller berodde segern kanske mest på den briljerande killcoachen Gyan Prakash? Utöver vad som har hänt i SIPSI har den årliga Nattvolleybollturneringen ägt rum nere på Norrängsgården. I år stod FNils & Co som segrare efter kvällens alla matcher, grattis till er! Samtidigt vill jag passa på att tacka alla elever och lärare som kom och förgyllde kvällen med bra spel, kreativa utklädnader och en massa härliga skratt!

Så vilka idrottsevent har vi att blicka framåt mot nu när våren närmar sig? Det närmsta att boka in i kalendern är volleybollutbytet i SIPSI som äger rum den den 26e april på Lundsberg. Inför utbytet kommer vi att ha öppna träningar i Norrängsgården som alla är mer än välkomna till. Ju fler vi är, desto roligare blir det! Dessutom har vi VRG-kampen att se fram emot, där Elevkåren jobbar stenhårt för att ge Djursholm chansen att visa de andra skolorna vad vi går för.

För att sammanfatta det här läsåret så här långt har det varit ett flertal höjdpunkter, så som en vinst i rodden för Nicholas Öster Jenk och Theodor Ohlsson i dubbeln, vinst i fotbollen för VRGs tjejer, flera vinster i tennisen för både tjejerna och killarna, vinst för killarna i innebandyn samt självklart att FNils och & Co tog hem vinster i nattvolleybollen! Nu återstår det att se om VRG kan ta ytterligare en vinst i volleybollen samtidigt som vi taggar till VRG-kampen och dess idrottsdeltävling! Hoppas så många som möjligt av er tar del av den idrott och gemenskap som VRG erbjuder resten av er skoltid! #vrganda

 

 

Anna Lager,

Ordförande VRG Skol-IF

Bild: Oscar Sjöstrand

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *