Inga widgetar hittades i sidofältet!

Välkommen till Viktor Rydberg Djursholms skoltidning!

Sedan skoltidningen på Viktor Rydbergs Gymnasium grundades, så har VRGDT-redaktionen alltid strävat för att förbättra skoltidningen. Vi går nu in på det andra året i rad med vår nya internetplattform och dessutom har VRGDT blivit en medlemsförening i Ung Media, en ideell riksförening för medieintresserade ungdomar. Med en helt ny redaktion bestående av treor, tvåor och ettor, är vi ivriga att föra vidare och förbättra skoltidningen.

Skoltidningen drivs av sju elever: Nanna Olsson, Alice Eriksson, Elsa Brisinger, Oscar Sjöstrand, Anna Haeger, Sara Stegare och Anders Sjöberg. Vi har ett tätt samarbete och hjälper våra skribenter, fotografer och andra medlemmar med tidningsarbetet. Det är en blandad grupp av gamla och nya medlemmar, men vi alla delar vår passion för att producera artiklar av hög kvalitet. Vi har alla olika ansvarsområden, och alla beslut som tas inom föreningen beslut har bestämts på ett demokratiskt sätt.

På VRGDTs webbtidning strävar vi efter att använda så många medieformer som möjligt. I de allra flesta artiklarna finns tillhörande foto eller andra bilder som tidningen har tillstånd att använda, med syftet att gestalta, komplettera eller förstärka artikeln. Vi använder oss också ibland av video, t.ex. vid kortare intervjuer eller kommentarer.
Alla VRGDTs bilder är under Creative Common’s licens, om inget annat uppges har upphovsmannen tillåtit oss att publicera dennes bilder.

VRGDT’s webbsida har en lättöverskådlig layout, för att göra orienteringen på denna så smidig som möjligt. Alla artiklar och inlägg läggs in under olika kategorier för att läsarna enkelt ska kunna hitta en viss typ av material. Webbsidan har också en sökfunktion för att ytterligare underlätta orienteringen. rydbergaren.se är därför en mycket strukturerad webbsida som är läsarvänlig, anpassad och samtidigt har en riktig tidningskänsla.

Vi på VRGDT strävar efter att tidningen ska vara lättillgänglig för alla, och vi anser att vi kan sprida vår tidning och verksamhet till så många som möjligt genom att använda webben som verktyg. VRG är även en innovativ skola som använder IT för att optimera lärande, och skolans elever använder dagligen datorer i undervisningen.

Webben är ett effektivt och enkelt sätt att kommunicera och samarbeta genom, något som redaktionen på VRGDT utgår ifrån för att på bästa sätt kunna kombinera skola och skoltidningsarbete. I skolan används webben för att enkelt kunna kommunicera och tillgodogöra sig information med målet att främja lärande ytterligare.

Skoltidningens läsare har många möjligheter att interagera med VRGDT. Alla kan skapa ett skoltidningskonto, eller nå och påverka skoltidningen genom Facebook, Google+ eller som en vrgdt-se-användare. Detta beror på att VRGDT strävar efter att vara en inkluderande skoltidning där alla har en röst och alla får vara med och påverka.

Vår skoltidningssida har fått ett rejält ansiktslyft på bara tre år, och extremt mycket arbete har lagts ned för att få den välgjorda sidan vi har idag. Vi är en engagerad förening, som lägger mycket tid på att producera bra kvalitetsartiklar vid sidan av skolan. Vi är också måna om att utnyttja webbsidans möjligheter, genom att ha både film, animationer, bilder och olika layout-upplägg.