Inga widgetar hittades i sidofältet!
Bild av: Hedda Cederlund

Lucia är en tradition som hyllar just helgonet Lucia och firas den 13 december. Det är tillsammans med advent inledningen på själva julfirandet. Därför är det en högtid som nästan alla förknippar med just julen. Vi på VRG har sedan en lång tid tillbaka firat denna tradition genom att samla alla musikprofiler i en stor och mycket uppskattad luciakör. Alltså har Djursholm, Jarlaplans och Odenplans musikprofiler samlats i ett gemensamt tåg för att främja gemenskapen inom stiftelsen och helt enkelt sprida julstämning.

I år är det dock andra året VRG Djursholms musikprofil saknas i kören. Varför det är så kan man undra. Allt vi vet är att förra året sattes de istället som bakgrundskör till samskolans luciatåg av deras musiklärare. I år, trots många protester, får de inget eget luciatåg, utan får fortfarande sjunga med sammiskören. Flera av musikarna och andra elever är fortfarande missnöjda över besultet att gå ur den gamla traditionen. De saknar den riktiga kören med de andra skolorna. Därför kan man ju undra varför traditionen ens ändrades på i det första fallet. Fanns det något riktig anledning eller var det ren lathet som orsakade ändringen? Vem är det då egentligen som bestämmer är en mycket intressant fråga. Varför har man tagit besultet att ta ur VRG Djursholms ur denna tradition trots det uppenbara missnöjet?

En sak är iallafall säker, utan en riktig Lucia tillsammans med de andra skolorna saknas en av de viktigaste delarna i startskottet på vårt julfirande. Så varför inte återinföra traditionen? Tid för en förändring börjar rinna ut för vår skolan då det snart inte finns någon musikprofil kvar på VRG Djursholm. De sista försvinner med 01:orna. Därför blir nästa år det sista året vi kanske får uppleva lucia på VRG Djursholm. Är det därför inte dags att tills nästa år återinföra den gamla luciatraditionen för ett sista gemensamt VRG tåg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *