Inga widgetar hittades i sidofältet!

Det finns inget mysigare än att krypa upp i soffan med en bra bok och en kopp varm choklad medan snön yr utanför. Frågan är bara vilken choklad man ska välja? Ska man satsa på kvalité och betala ett något högre pris eller är skillnaden så pass liten att det räcker med det billigare alternativet? Vi har testat varm choklad på fem olika café-kedjor.

McDonalds:

Betyg: 2/5

Pris: 12 kr/ 0,2 l

Kommentar: Smaken av vatten och pulver går inte att undvika hur mycket man än rör runt i koppen. Det är nog svårt att hitta ett billigare alternativ och passar bra för den som både har bråttom eller är snål. Dock rekommenderar vi inte denna choklad till någon som uppskattar kvalité och fantastiska smakupplevelser.

 

Espresso house:

Betyg: 4/5

Pris: 33 kr/liten, 38 kr/stor (OBS! + 20% rabatt med mecenat-kort, marshmallows och grädde ingår om man ber om det)

Kommentar: Smaken är fyllig och man känner verkligen att den är gjord på äkta choklad. Dock så är priset rätt högt satt och det tar slut alldeles för fort. Vi rekommenderar choklad för dig som vill ha ”riktig” varm choklad och inte rädd att betala för det.

 

Waynes coffee:

Betyg: 5/5

Pris: 30 kr/liten, 34 kr/mellan, 38 kr/stor (+5 kr för marshmallows och grädde)

Kommentar: Det finns ingen godare choklad än den här! Smaken är fyllig, krämig och helt underbar. Efter bara en klunk känner man först en explosion av sötma och sedan den underbara smaken av kakao blandad med krämig och silkeslen mjölk. Vid val att stanna på Waynes Coffe’s många caféer och inte tar take-away är serveringen av chokladen mycket generös, även om man beställer en ”liten” så får man en stor och rejäl kopp. Underbar, himmelsk och mycket prisvärd!

 

Coffee-house by George:

Betyg: 3/5

Pris: 35 kr/ta med, 42 kr/äta där (grädde och chokladsås ingår)

Kommentar: Chokladen är god, men den känns inte så speciell. Den smakar nästan exakt likadant som den på Espresso house och känns mer som en kopia än någonting unikt. Priset är alldeles för högt och trots att chokladsåsen verkar som en fin liten ”touch” på grädden är den onödig och bidrar endast till att det blir för sött.

 

Gateau:

Betyg: 3/5

Pris: 30 kr

Kommentar: Den här chokladen skiljer sig väldigt mycket från resten. Smaken är mycket kryddigare och inte alls lika söt. Den är gjord på italiensk kakao och även om man tydligt känner av den höga kvalitén kan den uppfattas som en aning besk av de som är vana vid varm choklad av den mer söta sorten. Priset är förvånandesvärt bra med tanke på den fina kvalitén på chokladen. Trots alla dessa lovord så får den bara en trea eftersom den troligen inte går hem hos alla på grund av dess civiliserade och lite mer kryddiga smak.

 

Text och Bild:

Beatrice Adenkrantz
beat.aden-2015@live.vrg.se

Malin Helgesson
mali.helg-2015@live.vrg.se

Samtliga rättigheter ägs av VRGDTs redaktion.