Inga widgetar hittades i sidofältet!

På måndag är det dags för de som går i tvåan att medverka på skolans årliga MEP. Det är något som många ser fram emot men även är väldigt nervösa inför. I hopp om att hjälpa er som har MEP kommer 5 tips på saker som är bra att tänka på under dagen;

Kom förberedd! Det kanske verkar självklart men det är verkligen så viktigt att man förstår sin resolution till 100%. Då har man möjligheten att svara på så många frågor som möjligt. Då det inte finns någon garanti på att alla kommer få ställa en fråga till andra resolutioner är det bra att visa det man kan när ens egna resolution diskuteras. Om man inte känner att man förstår allt i sin resolution kan man be sin CP eller någon annan i sin kommitté om hjälp.

Prioritera din bästa frågor. Det är väldigt många som vill ställa frågor och då gäller det att inte ”spara” på sina bästa frågor. Det finns en risk att någon hinner före med en liknande fråga och du inte får ställa den frågan du är mest nöjd med.

Håll det kort och koncist. Försök att hålla dina svar och frågor så exakta som möjligt. Att hålla en lång monolog är ofta inte så effektivt under debatten och det finns en risk att presidenten kommer be dig upprepa om det är för otydligt.

Förbered frågor till flera olika OC’s. Att endast ha flera frågor till en specifik OC kan vara riskabelt då man efter ett tag ”avslutar” debatten kring den OC som diskuteras. Om man då har förberett ytterligare tre frågor till samma OC kommer man inte få ställa de. Sprid istället ut frågorna över många olika resolutioner.

Våga prata så mycket som du kan! Efter alla MEP-sessioner som jag har varit medverkat på har många uttryckt att de ångrar att de inte pratade mer under GA. Det gör inget om ett av dina svar eller frågor blir fel, fortsätt ändå att bidra till debatten! Man kommer in i det mer och mer under dagen och blir bättre allt eftersom.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *