Såhär i juletider finns det många måsten. Vi ska hinna köpa julklappar, laga god julmat, baka de perfekta lussebullarna och titta på alla klassiska julfilmer. Men kära VRGare, det finns en hel del andra saker som är minst lika roliga och som bara går att göra just vid den här tiden av året. Självklart pratar jag om att åka pulka, ha snöbollskrig, gör snöänglar och vara allmänt barnslig. Vem tycker inte om det? Nej exakt, alla tycker om det!

Så varför inte smygstarta redan nu och förgylla de sista skolveckorna med att vara lite extra barnslig med sina vänner? Det är ingen idé att hålla inne det ivriga och busiga barnet inom dig, speciellt inte då vi alla egentligen är ett, så greppa pulkan och hitta den bästa backen att åka i. Extra bra är det i nu vintermörkret när ljuset lyser med sin frånvaro, vilket gör oss både tröttare och olyckligare. Vilken medicin är inte bättre mot det än att skratta, för som vi alla vet blir vi lyckliga av att skratta!

Så alltså, kära VRGare, samla vännerna och greppa pulkan, hoppa upp på snowracern, på med skidglasögonen, täckbyxorna och vantarna och släpp lös barnet inom er! Som vi brukar säga här i Sverige, ett gott skratt förlänger livet!

snow angel” by Greencolander (CC BY 2.0)

 

 

Anna Lager-
anna.lage-2014@live.vrg.se

Föregående inlägg Miljövänliga Julklappar
Nästa inlägg Dags att skrota julklappshysterin