Inga widgetar hittades i sidofältet!
Carl Båge vs Camilla Larsson

Nu på torsdag är det sista dagen att rösta på den kommande styrelsen för elevkåren 2019/2020! Den kanske viktigaste posten är ju självklart ordförande. I år är det Camilla Larsson med sin styrelse “Constellation de Millamills” mot Carl Båge, uppbackad av “BOW Administration”.

 

Vad fick er att vilja söka till ordförande för elevkåren?

Carl: Jag har länge velat vara med i elevkåren, men har inte haft tid innan. Jag brinner verkligen för VRG som skola och vill göra ändring. Jag har många bra visioner och vet vad som behövs för att förbättra skolan.

Camilla: Jag tycker det superkul att påverka! Jag har ju varit med i kåren tidigare och tycker att det de har gjort med Christian i täten har varit jättekul. Som ordförande har möjligheten att kunna göra skillnad för eleverna. När jag var i USA såg jag hur det fungerade på andra skolor och där var det en annan inställning till saker och ting. Där gör man allt tillsammans och hänger med alla och det vill jag kunna förmedla till VRG.

 

Kan ni berätta lite kring eran styrelse?

Carl: Det var först inte tänkt att jag skulle söka till ordförande. Jag och Julia Brögger, som tidigare varit med i elevkåren ville dra ihop en styrelse och då slutade det med att jag blev ordförande. Vi frågade andra personer som vi trodde skulle vara intresserade av att söka. Alla i vår styrelse har umgåtts i många år och kommer bra överens vilket var viktigt för oss.

Camilla: Jag, Josse och Lina som jag söker med pratade om att det vore jättekul att söka. Vi tänkte ut vilka vi ville söka med som vi även jobbar bra med. Vi kom fram till att det är smart att ha bra elever från olika grupper på skolan. Då får man större överblick över skolan och man får höra fler olika röster kring frågor.

 

Vad skulle ni konkret göra för skolan i rollen som ordförande?

Camilla: Övergripande så handlar mycket om sammanhållningen att det bli mindre grupperingar, vilket det tyvärr är idag. Det vill vi förbättra genom olika aktiviteter och aulasamlingar. “Spirit week” är verkligen en konkret grej som vi vill genomföra där det kommer ske aktiviteter och tävlingar mellan olika klasser för att förbättra sammanhållningen. Det viktigaste är att man ska känna sig bekväm med alla elever på skolan.

Carl: Jag vill upprätta och höja kvaliteten på aulasamlingar samt regelbundna HB häng för att förbättra sammanhållningen. Även försöka få fler evenemang där hela skolan är involverad. Jag vill slutligen effektivisera kårens interna jobb genom att ha fler tydliga utskott.

 

Vad tycker ni om den nuvarande elevkårens arbete?

Camilla: De har gjort det bra men saker och ting skulle kunna följas upp bättre. Till exempel förbättra kommunikationen och annonsera event bättre. Även förbättra kommunikationen mellan kåren, elever och lärare.

Carl: Jag tycker inte att de har gjort några direkta fel men det är mycket som har saknats. Vi i Bow Admin vill verkligen se till att saker händer på skolan.

 

Hur tänker du Carl kring att du inte har varit med i elevkåren tidigare, tror du att det är en nackdel?

Carl: Jag ser det både som en fördel och nackdel. Har inte lika mycket erfarenhet av kårens arbete men samtidigt kan jag komma med nya visioner och ideér på förbättringar.

 

Har ni några sista ord till läsarna?

Camilla: Vote constellation de Millamills! Nej, men rösta från hjärtat den man tror kommer vara bäst för skolan.

Carl: Rösta på den ni känner är bäst för rollen. Vote Bow!

 

Vi från Rydbergaren önskar de båda ett stort lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *