Inga widgetar hittades i sidofältet!

Foto: Oscar Sjöstrand

Under våren 2013 var det dags för alla elever på VRG att lägga sin röst i valet om ny elevkårsordförande. Ett viktigt val för alla på skolan – och inte helt lätt. Av de tre som ställde upp var det Love Wikland som efter ett tappert kampanjande fick flest röster och därmed utsågs till ny ordförande på VRG Djursholm. Vi i tidningen valde att ta en närmare titt på vårt val av ordförande och bestämde oss för att träffa Love för en liten intervju. 

Alice Eriksson: Det har gått lite drygt 2 månader sen din tid som ordförande för VRG Djursholms elevkår tog sin start, hur känner du att det har gått hittills?
Love Wikland: Strålande – vi har fått mycket uträttat samtidigt som många bumlingar är i rullning. Aulasamling, Afterschool, värvning av nya ledamöter, och så har vi Fifa tunering och Grand Prix planerat för terminen. Kanske även en föreläsare besöker oss så det är mycket som händer. Dock är den där varumatsmaskinen forfarande lite seg men vi jobbar på det!
AE: Härligt att höra! Har du mötts av några specifika motgångar eller är det som du hade förväntat dig?
LW: Ja vi hade planerat att spela en fotbollsmatch mot östra men i brist på både plan och samspel mellan skolorna har det inte blivit av. Dock har vi fotboll mot dagy och vrg-skolorna inplanerat för våren.
AE: Temat för det här numret är ju val, varför tror du att blev vald?
LW: Jag tror väljarna röstade på mig för min långa erfarenhet inom kåren och för goda men ändå realistiska förbättringar i verksamheten.
AE: Ja det låter ju rimligt! Och vad ska du göra på höstlovet?
LW: Ta körkort
AE: Spännande, lycka till. Och om du var ett djur vad skulle du då vara och varför?
LW: En kejsarpingvin för jag älskar att bära frack.
AE: Vad planerar du att göra efter gymnasiet?
LW: Först hade jag tänkt mig ett år i militären och sen hoppas jag kunna utbilda mig till ingenjör på ett bra universitet, gärna i Storbritannien.
AE: Finns det något val du gjort som du ångrar?
LW: —
AE: Är du impulsiv i dina val eller är du en sån som grubblar och funderar länge innan du fattar ett beslut?
LW: Grubblandet måste på något sätt stå i relation till hur viktigt beslutet är. Generellt överväger jag väl oftast konsekvenserna men väljer bara ibland att bortse från dem.
AE: Vidare till någonting helt annat: vi vet ju att du värnar otroligt mycket om din s.k. “me-time”, ett begrepp du så stadigt myntat under dessa år- berätta, om du har en ledig dag, hur väljer du att utnyttja den?
LW: Jag sover alltid ut och sen försöker jag hitta en bra balans mellan business och pleasure.
AE: Låter sunt. När vi ändå är inne på val, vilka kurser har du som individuella val och varför valde du just dem?
LW: Franska, Engelska, Matematik och Retorik – för jag tror att språk, matte och argumentation är grunden i en redig utbildning.
AE: Och så slutligen, har du något tips till den som aspirerar att bli ordförande?
LW: Spela på din fördelar utan att dölja dina nackdelar.
AE: Tack Love för din medverkan! Vi ser fram emot ett riktigt bra år med allt vad elevkåren planerar att göra.
För att ytterligare ta reda på just varför Love blev vald har vi även pratat med några av eleverna på skolan.
Såhär säger de….

Varför valde du att rösta på Love som ordförande?

 

Lisa Friberg:

Jag valde att rösta på honom för att han kändes passionerad och driven. Dessutom så har han suttit med som representant i två år. Han hade det lilla extra och stod ut i mina ögon. helt enkelt en bra kandidat och en bra representant för vår skola

Anonym ekonomitrea:

Jag röstade för att jag tyckte att han verkade mest lämplig för jobbet. Kändes som en ledartyp liksom.

Nanna Dahlström:

För att han är så engagerad och har visat intresse för så himla mycket olika grejor i skolan, och elevkåren!! och då vet man ju att han skulle göra det bästa för oss elever om det är något som han verkligen brinner för!!:))) och han är sneell och hjag har vetat att han vill bli det så länge :))) och han va med på friends i EG i högstadiet haha

Anonym naturtrea:

Jag röstade på Love för att han verkade ha mer erfarenhet av den typen av ledarskap som behövs för ordförande samt att han suttit i elevkåren i två år då  och han hade en väldigt grym kampanj, men jag måste säga att han inte riktigt levt upp till mina förväntningar än…

Anna Hagberg:

En stark och väl arbetad marknadsföring fick honom att framstå kompetent, proffsig och dedikerad!

Anonym naturtrea:

Går i samma klass som honom och har på så sätt förstått att han är en driven person och att han därför passar som ordförande. Dessutom hade han erfarenhet som vice ordförande.

 

Av Alice Eriksson