Inga widgetar hittades i sidofältet!

Ända sedan skolans start 1994 har VRG varit aktiva inom idrottssektionen. I nuläget tävlar vi framför allt mot skolorna inom organisationen SIPSI, Sveriges Internat- och Privat/Friskolors Idrottsorganisation. De skolor vi ställs emot är Sigtunaskolans Huministiska Läroverk, Grennaskolan, Enskilda Gymnasiet och Lundsbergs Skola. Hittills i år har vi tävlat i golf, friidrott, rodd och fotboll och som man brukar säga, ”so far so good”.

I friidrotten kammade vårt pojklag hem en stabil andra plats, efter de regerande mästarna SSHL. Främsta prestationen där stod Nils Lindahl för när han tangerade det tre år gamla skolrekordet i höjdhopp på 1,78 m!

Golfen, som spelades samma dag som friidrotten, hade svåra omständigheter för ett bra scorekort då det var hård och kall vind samtidigt som banan var helt ny för alla våra deltagare. EG drog i den tävlingen det längre strået och tog hem segern.

När det kommer till roddutbytet stod vi som debutanter i tävlingen. I vår uppställning hade vi Marcus Enström i singeln och Nicholas Öster Jenk och Theodor Ohlsson i dubbeln. Vår dubbel rodde hem en stabil seger och chockade större delen av publiken med den minst sagt oväntade och goda segermarginalen!

Efter ett flertal träningar på Djursholms IPs konstgräs var det äntligen dags för våra 15 killar, 14 tjejer och 2 lärare att sätta sig på bussen 06.00 från skolan för att styra kosan mot Gränna och fotbollsutbytet. Båda lagen var trötta, men taggade på att få visa vad vi skulle gå för. VRGs tjejer bestämde sig, redan på bussen, att i år var det dags att bryta EGs femåriga segersvit.

Väl nere i Gränna sken solen på en klarblå himmel, samtidigt som vi fick höra om nattens snöfall hemma i Stockholm. Direkt var det dags att tagga till, värma upp och förbereda sig på att spela match. I sprillans nya matchställ kom vi ut till planen med ett taggat humör och en vilja att sätta motståndarna på plats.

Första matchen för tjejerna spelades mot Lundsberg och efter oräkneligt många missade målchanser (även en missad straff) tryckte Sofia Eriksson in första målet. Slutsignalen gick när det stod 3-0 och vi tog våra första 3 poäng. Killarna spelade sin första match mot Lundsberg och vann stadigt de med, efter snygga mål av Jacob Oredsson och Axel Duberg. Första omgången avklarad och 3 poäng vardera.

Andra matchen spelades mot Sigtuna och tjejerna vann med 2-0, medan killarna spelade lika. Efter andra omgången låg tjejerna i delad ledning med EG på 6 poäng och killarna låg tvåa på 4 poäng, 2 poäng efter ledande Grennaskolan.

Tredje omgången inleddes på lördag morgon i ett betydligt blåsigare och kyligare Gränna. Killarna spelade sin match mot Grenna, men förlorade den tyvärr. Tjejerna mötte också Grennaskolan och vann med 2-0. 9 poäng gav en ledning inför finalmatchen mot EG, som VRG behövde vinna för att kamma hem segern.

Killarna spelade senare sin sista match, mot EG, som slutade 4-1 till EG. Detta gjorde att VRGs killar fick ihop 4 poäng och slutade på en fjärdeplats.

Tjejmatchen mellan EG och VRG drog igång, men inget av lagen kopplade ett grepp om matchen. Efter ett snyggt anfall av EG vände snabbt Sara Wilhelmsson ut till Anna Hagman på vänsterkanten som la en långboll in på Charlotta Simonsson på toppen. Lotta, av mer reflex än tanke, vände snabbt och snyggt upp och skjöt direkt. Skottet gick rakt upp i krysset och VRG tog ledningen med 1-0 efter knappt 10 minuter spelade. Hela VRGs lag fick en energikick, medan EG snabbt gick ner i en dipp. Snabbt efter halvlek får VRG ett mönsteranfall på högerkanten med Sofia Martinelle som bollförare. Sofia går själv på kanten och strax innan kortsidans linje skruvar hon in bollen i bortre krysset. VRG leder med 2-0 och har gjort två riktiga klassmål. Slutsignalen går och VRGs tjejer tog hem vinsten!! En extra eloge till Hana Fallenius-Hlaing som höll nollan genom hela turneringen!!

Killaget efter sista matchen

Glada och stolta tjejer efter sista matchen!

 

Av Anna Lager, ordförande för skolidrotten på VRG Djursholm