Inga widgetar hittades i sidofältet!

För att lysa upp de allt mer mörka kvällarna är ett tips att äta ute! Här följer sex grymma resturangtips.

 

Grodan, Grev Turegatan 16 Östermalm

Det här är en personlig favorit som är inspirerad både av det franska och det svenska köket. Med dämpad belysning och anor från 1800 talet är Grodan det perfekta stället för att ha en dejt på. Jag skulle personligen rekommendera deras lövbiff som smakar fantastisk med intressanta tillbehör. Till den får man välja antingen sallad eller potatis. Priserna ligger på runt 200 kronor och man får tillräckligt med mat för att bli mätt.

 

Vapiano, bla Sturegatan 12 och Stora Marknadsvägen 15

För dig som känner att du gillar italienskt och inte vill spendera så värst med pengar kan du alltid gå till Vapiano. Vapianos mat ligger alltid runt hundralappen, maten lagas fort om det inte är mycket kö och kvalitén är förvånansvärt hög med tanke på priset. Här kan du få bröd som tilltugg, färska kryddor till maten och en stämning som liknar Italiens gränder.

 

Prinsen, Mästersamuelsgatan 4 Östermalm

Åh, prinsen.. En restaurang med karaktär och ett centralt läge på Öster. Maten är topnotch, servitörerna kunniga och ställets atmosfär måste upplevas på plats. Här har de svensk husmanskost och de är kända för sina köttbullar med lingonsylt och brunsås. Dock måste jag berätta för er om min favorit som har ett väldigt passande namn och det är deras biff rydberg. Delikat och köttet dansar på mina smaklökar.  Precis som Grodan är det här stället lite lyxigare, därav ligger maten på runt 300 kronor beroende på vad man beställer.

 

La piazza, Vendevägen 16 Danderyd

La piazza, något de flesta på VRG vet om och som bara ligger en fem-minuters promenad iväg från själva skolan. Därför är detta mer ett tips för alla nya ettor. Stämningen är cosy och lite intim. Hit kan du dra när du tycker att skolunchen inte håller, vill ha något bättre och är sugen på italienskt. Du kan antingen prova en pizza ur deras breda utbud men det finns även ett antal pastarätter och självklart förätter. Priset är är rimligt och restaurangen is perfect for a lunch out.

 

TGIF,  bla Birger Jarlsgatan 16 Östermalm

Om du är sugen på amerikansk mat som hamburgare och pommes frites har du kommit till rätt ställe. Maten håller en bra kvalité och glöm inte att smaka deras tjocka och krämiga milkshakes.  Det är ett mer livligt ställe med många unga själar, vilket kan göra middagen mer livfull och spännande. Här kan du äta hamburgaren med händerna utan att någon kollar snett.

 

Dell Attore, Skeppargatan 60 Östermalm

Är det någon som sa pizza? Här får du nog den bästa pizzan i Stockholm om inte i hela Sverige. Med färska råvaror och riktigt italienskt frastunt bröd får de till den bästa pizzan även för den kräsne. Här får du sallad som förrätt men kan även få något annat tilltugg som passar dig i smaken.  Själva restaurangen är hemtrevlig och liten. På grund av hög efterfrågan måste du boka bord innan om du vill ha en garanterad plats, men det är ju definitivt värt det för att få den bästa pizzan i stan!

 

Så dra med dig dina nära och kära till ett av mina resturangtips. Kanske lämpligt för din första dejt?

 

Skribent: Alexandra Sandberg

Foto: Alexandra Sandberg

2013-08-31 14.57.02-1Lövbiffen hos Grodan 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *