Inga widgetar hittades i sidofältet!

 Julfilmer som får 10/10 enligt Rydbergaren

Home Alone 1 (1990)

Det är Home Alone, vad mer kan man säga? Det är en av dem mest klassiska och traditionella filmer jag kan tänka på i samband med julen. Antingen gapskrattar man åt Kevins bus eller blundar för de hemska skadorna som skurkarna råkar ut för.. När jag var liten tyckte jag att det såg jätteroligt ut när ena skurken fick ett strykjärn i huvudet, nu kanske inte lika mycket.

Home Alone 2 (1992)

Klassiker nummer två. Den här filmen innehåller kanske inte lika mycket bus som första filmen. Däremot har den ett budskap och en djupare mening. Tvåan är mer seriös än ettan, då man upplever en Kevin som är ensam och skrämd i en stor stad och saknar sin mamma. Den har kanske ett mer emotionellt slut. Missa inte en cameo av Trump i en scen i hotellobbyn! New York i bakgrunden skadar aldrig.

Rare exports: A Christmas Tale (2010)

En finländsk jul/skräck/komedifilm som jag endast hörde talas om förra året. En utgrävning i den finska fjällen går för långt och släpper ut något bortglömt. Snart börjar boskapet dö och barnen försvinna. Om du är trött på samma gamla julfilmer är denna perfekt för dig. 

Love Actually (2003)

När det är dags att komma i julstämning är det bara att krypa ner under en filt och sätta på denna film. Det är dock viktigt att hålla sig vaken under hela filmen för att förstå vad den handlar om! Det är nämligen tio olika “storylines” som utspelar sig samtidigt. Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman och Liam Neeson är bara några av filmens fantastiska skådespelare.  

The Holiday (2006)

En genial sammanslagning av USAs och Englands bästa skådespelare. Om man vill ha en mysig, romantisk komedi att se på kvällen innan jul är denna perfekt. Tittarna följer Jude Law och Cameron Diaz romans i det härliga engelska landskapet i en fotogenisk by, söder om London. På andra sidan världen upplever man Los Angeles roliga atmosfär i Hollywood med den ikoniska Jack Black och Kate Winslet. Mysig, rolig, fängslande. Perfekt. 

How the Grinch stole Christmas (2000)

En riktig julklassiker! 

Grinchen är trött och less på människor under julen. Han känner sig ensam då han bor långt borta från den mysiga julstaden nere i dalen. I Dr Seuss magiska värld får man uppleva julen från ett nytt perspektiv. Man kan både skratta och bli ledsen av den här filmen. När man ser om filmen som vuxen förstår man att filmen har djupare mening än vad man förstod barn. Absolut värt att titta om den! 

Polar express (2004)

Polar express är en riktig barnfilm då den är tecknad. Jag tycker dock inte att det gör den mindre värd att se! Den är spännande, emotionell och man får en riktig känsla om hur det känns att vara ett barn på julen och hur magiskt det är. Jag tror att vi alla drömde om att bli hämtade av tomtens hemliga tåg på julen när vi var små…

Elf (2003)

En riktig klassiker enligt mig. Den är lika rolig för små barn som vuxna. Will Ferrels komedi är helt unik och den här filmen är perfekt att titta på om man vill skratta och komma in i julstämningen. Varför inte prova på hans speciella diet under julsäsongen? “We elves try to stick to the four main food groups: candy, candy canes, candy corn and syrup.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *