Inga widgetar hittades i sidofältet!

I somras åkte jag på en språkkurs med två av mina närmaste kompisar. Studenter från hela världen samlades, kämpade igenom tuff fransk grammatik inomhus och njöt av friheten som surfbrädan gav på eftermiddagarna. Biarritz, som är en liten stad i sydvästra Frankrike, var utan tvekan ett äkta paradis under de tre veckorna som jag var där. 

IMG_7087 IMG_5408
IMG_6918 IMG_2680

 

 

Livet som språkstudent i en fransk värdfamilj var helt klart en kulturell upplevelse lika mycket som den var överraskande. Om ni någonsin beställer en fransk frukost, var beredda på att få en riktig sockerchock som varar i ungefär en kvart och sedan låta blodsockret sjunka till en nivå som gör er tröttare än tidigare. Å andra sidan tar det endast ett ögonblick att hitta en restaurang som överträffat smaklökarnas förväntningar under lunchtiderna.

Allt som allt var det en oslagbar resa som lärde mig att hantera både en bräda på vågorna och det franska språket. Under dessa veckor levde vi i en lyckobubbla som var svår att lämna och det var inte sällan som man fick släppa taget, följa magkänslan och se vart man hamnade. Trots att resan var utmanande och tuff, var det också en av de roligaste och mest givande upplevelserna jag har varit med om. Jag hoppas att ni också hade en minst lika spännande och härlig sommar. 

Skribent och fotograf : Ganna Vashchuk

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *