Inga widgetar hittades i sidofältet!

“Life is all about choices”… min amerikanska värdmammas visdomsord ekar i mitt huvud. Jag vet inte hur många gånger jag fick höra det när jag var i USA. Vare sig vid stod i kön till Gouda café, med beslutsångest över vilken av deras femtielva smörgåsar man skulle välja, eller om det gällde större val som till exempel var man skulle till college, så stämmer detta ordspråk. Jag tror att hennes livsråd till mig och min amerikanska syster var att det är oundvikligt att välja och när tiden kommer så måste man också välja att stå för det valet och dess konsekvenser. Välj mellan A eller B, och stå för det valet. Det går inte att välja någon mellanväg C.

Du kanske tänker “vaddå ‘life is all about choices’? Det är väl klart att man väljer hela tiden, skriv om någonting som jag inte vet om!” Självklart så är det här med att välja ingen nyhet för någon människa på jordklotet. Men det som är relevant för många av oss på VRG är att hitta balansen att kunna välja rätt och hitta rätt prioriteringar. Ibland tycker jag till och med att det skulle vara en bättre förmåga att kunna välja bort rätt saker.

När jag sitter framför datorskärmen och gör de sista korrigeringarna inför detta nummer, likt de flesta i VRGDT-redaktionen, så kommer tanken ibland “Nanna, var det verkligen en sån bra idé att bli chefsredaktör” samtidigt som jag sneglar på klockan, och ser hur sekunder, minuter och timmar bara försvinner. Att prioritera för vad som är viktigast är otroligt svårt och det är lätt att man bara tillslut dras med strömmen tills man sitter där, 02.00 vid skrivbordet och jobbar, och att sova känns som en ganska avlägsen sak att göra just då. När jag däremot läser igenom det intelligenta reportaget om studentmössorna av Anna Haeger, får rysningar av den ruggiga novellen av Johanna Finndin, drömmer mig bort till ett utbytesår i Dijon eller läser den intressanta lärarintervjun om Roger, ALLT till soundtracket av ljuv jazzmusik från Amandas “Stockholm jazzfestival”-spellista, så vet jag att jag har gjort rätt val. Jag blir så imponerad över VRGDT-medlemmarnas engagemang i tidningen, och framförallt talang till att producera artiklar med hög kvalitet. Tillsammans med min intresse för journalistik och VRGDT-medlemmarnas drivkraft, gör mitt val att vara chefredaktör helt rätt, och att vara en del av skoltidningen är någonting som jag ser fram emot att vara under hela läsåret.

 

Nanna Olsson

Fotograf: Oscar Sjöstrand