Inga widgetar hittades i sidofältet!

Aree är mannen som lever som en artonåring. Han är killen som spenderar sin fritid på att bygga muskler, bor hemma hos sina föräldrar. Han utnyttjar allt Stureplan har att erbjuda, utan att stanna upp för något annat än en Instagramuppdatering. Den gör han från sin nya iPhone 5. Aree kallar iPhone 4 för en tegelsten, trots att han blev av med sin för en vecka sen.

 

Berätta lite om dig själv?

Jag är 27 år och kommer från Irak. Jag kom till Sverige som tioåring. Jag är yngsta barnet och bor hemma hos mina föräldrar. Jag började jobba på VRG den här terminen och är lärare i fysik och mattematik.

 

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är en kille som är schyst och rolig, kul att hänga med helt enkelt! Jag är den som ser till att saker händer i mitt kompisgäng och är väldigt snäll och lojal mot mina kompisar. Jag skulle säga att jag är personen som driver på saker i mitt gäng, lite som en informell ledare. Men jag är väldigt demokratisk av mig, säger han försäkrande.

 

 

Vad gör du och dina kompisar när ni träffas?

Vi går ibland ut på fredagar, käkar och tar en drink, snackar skit; det vanliga. Tyvärr börjar vi ju bli gamla – många av mina kompisar är gifta och har barn. Aree kallar dem klippta och mumlar något om att han ”räknar bort dem”.

 

Vad brukar du göra på ditt kontor?

Jag sätter på libanesisk musik och alla lärare börjar dansa, skämtar Aree och ger oss en bild i huvudet som vi gärna klarat oss utan.

 

Träffar du de andra lärarna utanför skolan?

Ibland har vi after work. Jag har faktiskt seglat med er favorit Markus, säger Aree och skrattar lite för sig själv.

 

På tal om Markus så har han kallat dig Stureplansstekare och player, vad tycker du om det?

Jämfört med Markus är vi alla Stureplanskillar, skämtar Aree och vi undrar om det är bråk på gång i lärarrummet. Jag hängde mycket där när jag var i er ålder. Det finns inget bättre i Sverige, fortsätter Aree.

 

Kan du nämna några specifika ställen? Frågar vi och vet att Scandic blivit ovanligt befolkat av VRG-elever efter att Markus avslöjade sitt stammhak.

Sturehof och WhiteRoom, svarar Aree efter en tids tvekan.

 

Vilka lärare är det mest drag på?

Ann Wachtmeister, säger Aree och ingen av oss verkar tycka att hans svar kräver någon närmare motivering.

 

Har du någon tatuering?

Kanske.

 

Kom igen, jag har ju sett den, säger vår smidige chefredaktör och man kan inte låta bli att undra hur hon sett den (särskilt eftersom det visar sig att den är på bröstet). Vi lämnar det där, men kan avslöja att Aree gjorde den i somras.  

 

Var du en typisk VRG-elev när du gick i gymnasiet?

Absolut inte, jag var inte så ambitiös, säger Aree och vi börjar märka ett mönster bland lärarna… Han var inte bland ”satsare” som han själv säger utan ”glidare”. I stället jobbade och tränade han mycket. Snittade G på samhällsvetenskapliga kurser.

 

När grät du senast?

När jag var liten. Jag minns inte att jag gråtit i mitt vuxna liv. Jag försöker inte spela tuff, men alla har sina sätt att visa känslor på. ”Res dig upp, du är man”, fick jag höra när jag grät som treåring. Hobbypsykologen i mig kan inte låta bli att undra om det ligger något bakom den machoman Aree målar upp sig som med fest, träning men inga tårar…

 

Vad gör dig lycklig?

Jag blir lycklig när min familj mår bra. Det är också viktigt för mig att hålla igång med träningen. Jag märker själv att jag blir på sämre humör, äter och sover dåligt när jag inte tränar.

 

Vad är det galnaste du gjort?

Jag och några kompisar hoppade från klippor och testade högre och högre höjder. Sen skulle vi hoppa från en bro i Farsta som heter Ågestabron. Den är ungefär 15 meter. Bilarna stannade, en kvinna och en man trodde att de hade lugnat ner oss och kallade det idiotiskt. Vi hoppade mitt i deras mening, rakt framför ansiktet på dem. Det var när jag gick i högstadiet. Jag älskar adrenalinkickar när det gäller en själv, men är en riktig fegis när det gäller bilkörning.

 

Vad är en typisk Aree-grej?

Att få igång folk. Jag tror att många vill festa med mig, om de ska på fest vill de gärna ha med mig. Jag är omtänksam och tar gärna hand om folk som är ledsna eller har tråkigt. Jag har förmågan att få folk att skratta.

 

Vad är det mest pinsamma du gjort?

Det är sällan jag gör bort mig, säger Aree efter lite betänketid.

 

Hur raggar man bäst på dig?

Jag är jäkligt bra på att genomskåda folk, så var dig själv för jag märker direkt när tjejer spelar.

 

Vilket smeknamn skulle du helst ha från eleverna?

Jag brukade bli kallad för Ari Gold när jag jobbade på Östra, men det är ju egentligen historian bakom smeknamnet som är viktig.

 

Var kom Ari Gold från?

Det är från Entourage, har ni inte sett den? Den är ju hur bra som helst! Ladda ner den, eller jag menar köp DVD-boxen… Det är som Sex and the city fast killar. Snabba bilar, fester, dyra klockor, säger Aree exalterad.

 

En vecka har gått sen intervjun. Jag passerar Aree i skolan, han pratar i telefon. Aree säger till personen på andra sidan av luren att vänta och frågar mig vad som hänt med artikeln. Jag säger att den är på gång och att han självklart ska få läsa igenom den. ”Bra, det är en del vi måste ta bort”, svarar han med ett leende. Jag går därifrån som att jag inte visste vad han menade.

 

Mikaela Jeanson
mika.jean-2013@live.vrg.se

Amanda Heydari
aman.heyd-2013@live.vrg.se

Samtliga foton ägs av Aree Bahow. Tillstånd har givits att använda dem på VRGDTs hemsida.