Inga widgetar hittades i sidofältet!

SJU SNABBA

 • Musik eller podd: Podd, lyssnar mycket om fotboll och historia.
 • Hund eller katt: Hund, ogillar katter starkt.
 • Kaffe eller te: Kaffe.
 • Sommar eller vinter: Sommar.
 • Chips eller godis: Chips, gillar inte sötsaker alls. Börjar till och med få svårt för frukt.
 • Vin eller Öl: Öl.
 • Kafka eller Camus: Kafka, lätt.

Vidare till de lite längre frågorna:

 • Fullständigt namn?

Jonas Erik Gustav Lundin

 • Ålder?

29, fyller 30 nästa år. 

 • Jämt nästa år alltså, ska det firas stort?

Jag brukar inte fira mina födelsedagar, men den här gången kommer jag nog inte undan.

 • Bor?

I Alvik med sambo och två schäfrar, Marko och Lykke. 

 • Musik?

Lyssnar inte på speciellt mycket musik, men om jag gör det blir det mest britpop och sådant som var inne när jag var yngre.

 • Favoritmat?

Jag brukar säga fisk, vilket jag tycker väldigt mycket om. När jag väl sitter där på en restaurang blir det dock oftast en köttbit, det är alltid ett säkert kort.  

 • Vilka ämnen undervisar du i?

Svenska och historia.

 • Vilket är roligast?

Svårt att svara på.

 • Var det självklart att du skulle bli lärare?

Nej, absolut inte. När jag slutade gymnasiet var planen att jag skulle göra lumpen som luftburen jägargruppchef på K3, men en whiplashskada när jag tränade kampsport satte stopp för det. Då började jag istället läsa till ingenjör på KTH, men tyckte det var rätt så tråkigt och hoppade av efter ungefär ett halvår. Jag insåg att jag tycker det är mycket roligare med språk och kommunikation, så jag började läsa till lärare istället.

 • Var gick du själv i gymnasiet?

I Jakobsberg, på en linje som inte finns längre och som hette Sam/Natur. Där läste man alla samhällskurser och alla naturkurser, så jag läste 2700 poäng om jag minns rätt.

 • Hur var du själv i skolan?

Ja… Jag var nog ganska jobbig och ifrågasättande skulle jag tro. Lite “vad är poängen med att vi gör just det här”-aktig.

 • Sämst med att vara lärare?

Det kan vara stressigt, men framförallt betygsättning är ofta ett otacksamt jobb.

 • Har du någon favoritkollega här på VRG?

Det här kommer låta som ett politikersvar, men jag tycker att vi lärare på den här skolan har en bra sammanhållning och uppskattar varandra mycket.

 • Vad tycker du om att göra på din fritid?

Hänga med polare, gå på fotboll. Sen tycker jag förstås också om att läsa.

 • Idrottar du själv någonting?

När jag var yngre spelade jag mycket fotboll, men inte längre. Istället styrketränar jag ungefär fem gånger i veckan, jag försöker få in åtminstone tre pass med vikter och två pass med egen kroppsvikt.

 • Du känner dig inte sugen på att ta upp fotbollen igen då?

Nja, inte så här års, men så fort det blir vår vill man ju köra igen. Jag spelade fotboll i tretton år, men tyckte träningarna var rätt tråkiga – det är matcherna jag saknar.

 • Man ser aldrig dig i matsalen, hur kommer det sig?

Jag tycker om att laga mat, det är en ganska så hjärndöd sak att göra vilket är skönt efter en intensiv dag på jobbet. Därför blir det ofta matlådor, så behöver jag inte äta i matsalen.

 • Har du någon paradrätt?

Jag skulle säga att 90% av mina rätter innehåller pasta, så det blir många olika pastasåser.

 • Carbonara?

Jadå, “carbo” är riktigt schysst.

 • Sitter du på någon rolig anekdot om dig själv?

Jag har vunnit nordiska mästerskapen i beachfotboll första gången jag spelade sporten. Min systers man ringde och frågade om jag skulle med och lira beachfotboll och jag frågade vad det ens var för något. Han svarade att han inte riktigt visste, men trodde att det ungefär var fotboll på sand. På något sätt lyckades vårt lag ta oss till final, där det dittills obesegrade norska beachfotbollslandslaget väntade. Vi tog hem det på straffar och vann typ 10 000 kronor kontant och en resa till Åhus. Det är en rolig historia, men säger kanske mer om kvaliteten på sporten än något annat. 

 • Har du några fobier?

Folk som använder fasta uttryck fel, då gör det ont i min hjärna.

 • Exempelvis?

När någon säger eller skriver “även fast”, det ska vara “även om” eller “trots att”, då brinner det till i mig. Jag har blivit bättre på att hantera det, men ilskan finns kvar inom mig.

 • Har du något favoritresmål? Du känns som en person som älskar europeiska städer, stämmer det?

Så är det verkligen.

 • Otroligt förutsägbart.

Ja, det är ganska platt. Jag har svårt för solsemester, vilket hänger ihop med att jag ogillar att sitta stilla och inte göra någonting.

 • Vilket blir nästa resmål?

Vet faktiskt inte. Det brukar bli en resa med sambon och en med AIK, jag var i Maribor, Slovenien, i somras. Någon sådan resa kommer det av förklarliga själ inte bli i år (AIK missade europaspel). Florens verkar häftigt, men vi får se hur det blir.

 • Ja, det är ingen hemlighet att du hejar på AIK, men hur kommer det sig?

Både farfar och morfar var hedersmedlemmar i AIK, så jag hade inget direkt val när det kom till vilket lag jag skulle heja på.

 • Hur kändes det när Djurgården tog SM-guldet i år?

Det var väldigt tufft måste jag säga, att vi missade europaspel för första gången på väldigt många år gjorde det inte bättre. Häromdagen avgick vår VD och Bahoui är långtidsskadad, så nästa år kommer bli ett skitår det med. 

 • Har du någon favoritserie?

Svårt att säga… Vikings är en bra historisk serie. Jag har kollat Game of Thrones, men jag tror att andra tyckte bättre om den än jag, den var helt okej. Sista säsongen var det mest värdelösa och stressade jag sett i mitt liv, katastrof. De första två säsongerna av House of Cards är bland det bästa jag sett. Band of Brothers är annars en av mina absoluta favoriter, har sett om den säkert tio gånger och den är fantastisk. Sopranos är lite gammal men fruktansvärt bra den med. Sen har jag alltid gillat Criminal Minds, som snart ska göra sin sista säsong.

 • Finns det någon serie du tycker mindre bra om?

Folk var så otroligt hypade över Sons of Anarchy, men är enligt mig en otroligt dålig serie.

 • Du känns annars inte som en person som kollar dokusåpor, eller?

Det är inget jag gör längre, men har faktiskt kollat en hel säsong Paradise Hotel när jag var yngre. Dömer absolut inte folk som kollar på sådana program. 

 • Det här är trots allt en julkalender, så jag måste höra hur du ska fira jul i år.

Jag ska fira med min sambos familj i Dalarna, i en liten ort som heter Mockfjärd.

 • Hur är stämningsläget inför jul?

Det är väl fine. Jag hatar absolut inte julen, men det är väl vad det är.

 • Kollar du Kalle och Karl Bertil Jonssons jul på julafton?

Nej, just det är inte en tradition hos oss. Däremot brukar jag kolla på Svensson-Svensson-avsnittet som sänds varje år.

 • Vad är bäst på julbordet?

Brukar faktiskt göra min egen sill, det brukar få upp min julkänsla. Sill och sik är mina favoriter på julbordet.

 • Har du någon julhälsning till alla elever? Blir väldigt besviken om du säger “läs många böcker”.

Det var precis det jag tänkte säga, haha. Det tänker jag göra iallafall. I övrigt rekommenderar jag att man ska slappna av och inte plugga för mycket.

 • Nåväl, om du ska rekommendera någon bok då?

1793 av Niklas Natt och Dag är en otroligt häftig bok, som dessutom är lättläst.

 • Någon bok man däremot borde undvika?

Alkemisten av Paulo Coelho är nog den sämsta boken jag läst i förhållande till hur mycket beröm den fått. Den kan vara det sämsta skräpet och pseudointellektuella tramset jag läst i hela mitt liv. Sen förstår jag inte folks fäbless för Ernest Hemingway heller.

 • Tack så mycket för din tid och god jul!

God jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *