Inga widgetar hittades i sidofältet!

För många av oss, likt för mig själv är julen en otroligt fin och rolig tradition. Man vaknar upp till doften av gröt, tittar på Kalle klockan 15 och öppnar julklappar med familj och vänner som samlats runt granen. 

Tyvärr ser det inte ut såhär för alla. Det sägs att julen är barnens högtid. Ändå tvingas vissa barn bevittna bråk och våldsamma konflikter. Vissa barn ser hur sina föräldrar dricker för många glas vin. Vissa barn präglas av en julafton som består av både våld och alkohol. 

Ungefär 400 000 barn runt om i Sverige lever med föräldrar som har ett skadligt bruk av alkohol eller narkotika. Antalet barn som utsätts för alkoholens baksidor ökar markant under storhelger såsom jul. Dimmig blick, gälla röster, trevande händer och oförutsägbara reaktioner. Det är inte vad jag tänker på när jag hör “barnens högtid”, men det är dessvärre verkligheten för alltför många barn och unga.

Mitt i all julhets och stress är det alltså viktigt att vi inte glömmer bort dessa 400 000 barn, dessa 400 000 barn vars jul inte är lika kul. För medan du sitter omringad av julklappar och med magen full, sitter någon annan ensam på sitt rum med tårar rinnandes ner för kinderna. 

Nu är det endast några dagar kvar till julafton så jag ber er alla att ägna en liten tanke åt de som behöver mer kärlek nu under juletiden. Skicka ett sms, önska dina vänner en god jul. Det kan låta som en petitess, men faktum är att det kan vara skillnaden mellan att somna med ett leende på läpparna eller inte – ett litet ljus i mörkret.

Med det sagt önskar jag er alla en riktigt god jul!

Ifall du behöver hjälp eller känner dig ensam kan du vända dig hit: 

BRIS

1177 Hjälplinjen

Vit jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *