Inga widgetar hittades i sidofältet!
(vänster till höger): Lovisa, Paulina och Hedvig

Viktor Rydberg Djursholm firar flera olika traditioner, bland annat Alla hjärtans dag, Kanelbullens dag, Påsk, Halloween, och roligast av allt… JUL! Mycket av vårt firande är tack vare Traditionssällskapet som är en utav de största och äldsta kommitérna här på skolan. Deras syfte är att skapa en gemenskap och bra stämning mellan elever genom firandet av olika högtider och temadagar. I år är det Lovisa Jonassen, Paulina Graf och Hedvig Liliedahl som sitter i styrelsen för Traditionssällskapet, och för att få en inblick i deras arbete har jag intervjuat Lovisa som är TS ordförande.

 

Hur länge har ni i styrelsem varit aktiva i TS och varför sökte ni?

– Jag sökte från hela början, i ettan, medans Paulina och Hedvig i tvåan. Jag tyckte att det skulle vara roligt att lära känna och umgås med elever från olika årskurser och att få vara med och påverka vad som händer på skolan.

 

Varför är det viktigt att fira traditioner på VRGD? 

– Det är viktigt att det händer något där alla är inkluderade. Som sagt finns det andra aktiviteter, men just TS anordnar saker som alla påverkas av och får vara med på.

 

Hur lyckas man skapa ett perfekt VRGD-event?

– Håll det enkelt. Eleverna på VRG är ganska lata så inte för mycket aktiviteter, men det ska vara mysigt. Pynta skolan mysig så det syns, ha musik i HB (ex. julmusik), ha en stor bakesale med mycket goda saker där folk kan gå på rasten och det är också viktigt att marknadsföra för att lyckas.

 

Mysigaste traditionen enligt dig?

– Julen. Det skapar bra stämning och gemenskap i en annars väldigt stressig tid på året. Därför är det mysigt med pynt, en stor bakesale i HB och mysig musik som bidrar.

 

Roligaste tradition enligt dig?

– Alla Hjärtans Dag. Det är en av dom traditioner på VRGD som folk uppskattar mest därför det är roliga aktiviter.

  

Minst roligaste tradition enligt dig?

– Påsken. Den är sist och den brukar inte få så mycket uppmärksamhet förutom äggjakten. Eleverna är ganska trötta och har mycket att göra.

  

Har ni några planer för en ny ”VRG-tradition” nästa termin?

– Vi har lite planer och idéer, ni får helt enkelt se 😉

 

Vad vill ni se för engagemang i kommande nästa styrelse?

– Viktigt att vara kreativ och framförallt villiga att lägga ner tid. Det är också viktigt att man är engagerade så att det smittar av sig till resterande medlemmar.

  

Vad bör de som söker ta med sig från den nuvarande styrelsen?

– Vårt samarbete.

 

Har ni funderat på att upplysa #metoo- kampanjen?

– Jag tycker personligen att det är extremt viktigt att skolledningen tar tag i detta på allvar och jag hoppas att det inleds obligatorisk diskussion för alla och föreläsningar som alla måste gå på. Vi får se om TS eventuellt kan göra något som kopplar en tradition för att uppmärksamma kampanjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *