Inga widgetar hittades i sidofältet!

“Nu är det jul igen å nu är det jul igen” å ännu en tradition för Traditionsällskapet att anordna på skolan. Passande nog har jag tagit kontakt med styrelsen i sällskapet. Till och börja med är vi alla sugna på hur vi kommer märka av julen på skolan, sen är det alltid lite kul med “behind-the-scenes” information och slutligen vad som krävs för att själv få sitta i styrelsen när ordförande Sofia, vice ordförande Ida och ekonomiansvarig Josefin tar studenten? Plus nyheter!

Vad är ert bästa tips på att få upp julstämningen? 

Josefin: – Mitt bästa tips för att få upp julstämningen är absolut att lyssna på julmusik och se julfilmer! Mina favoriter är nog dem man sett sen man var liten som Grinchen, Ensam hemma eller The Holiday. Även att vara extra mycket med familj och vänner är väldigt mysigt!

Ida: – Hmm, mitt bästa tips att få upp julstämningen är nog att träffa släkten och julbaka pepparkakor och lussebullar. Att pynta i hemmet och tända massa ljus ökar också julstämningen rejält.

Sofia: – Mitt bästa tips för att få upp julstämningen är att pynta och pyssla! Jag älskar att dona och fixa med lite trevlig julmusik i bakgrunden inför jul för det är då jag känner riktigt julfrid!

Men Ida när är det egentligen okej att börja lyssna på julmusik?

Ida: Enligt mig är det okej att börja lyssna på julmusik redan i oktober/november…älskar julmusik! Har även låten “All I Want for Christmas” som alarm varje dag jag vaknar, det svarar nog på frågan!

Josefin, jag tror vi alla undrar hur det kommer sig att ekonomiansvarig läser natur? 

Josefin: Vi är alla naturare i styrelsen så det råkade nog mest bli så. Vi har alla ganska samma uppgifter trots posterna, förutom att jag har koll på kontot med pengar, men vi bestämmer tillsammans hur vi spenderar dem. Vi har även lagt till en post i styrelsen nu innan jul precis som är medieansvarig. Det är Naima så det är hennes fina julinlägg ni ser varje dag!

Då får vi säga välkommen till Naima! Men vilken tradition ser du mest fram emot att fira här på VRG?

Josefin: Julen är min favorithögtid så det är absolut den jag ser mest fram emot att fira på skolan! Hela sista veckan innan lovet kommer vara supermysig och vi har många roliga ideer på sätt att fira. I år har vi även ett samarbete med Community Outreach och kommer ha en julklappsverkstad med dem.

Sofia: Julen är en av de viktigaste högtiderna så skolan, så man kan förvänta sig att vi såklart kommer ge denna högtid den uppvaktning som den förtjänar! Pynt är vad som bland annat kan förväntas, men resterande får ni se veckan innan jullovet.

Till sommaren tar ni i styrelsen studenten, så vad krävs för att sitta i nya styrelsen? Vad söker ni?

Ida: Du måste vara engagerad och tycka det är kul att bevara traditionerna som finns på skolan. Dessutom krävs det att man är beredd på att lägga ner tid. TS tar mer tid än man tror. Extra plus är om du är kreativ och gillar att organisera event.

Tillsist är vi lite sugna på lite inside information från ordförande, vem av styrelsemedlemmar är egentligen bäst på att baka? 

Sofia: En sak är säkert, det är definitivt inte jag. Jag må göra några trevliga toastmackor men det är ungefär det! Både Jossan och Ida är stjärnor inom sporten, men skulle vilja påstå att Jossan är snäppet vassare på bakfronten!

God jul önskar TS:))

Tack för att ni alltid organiserar och fixar så fint på skolan!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *