Inga widgetar hittades i sidofältet!
Festsällskapet på 200-dagars

Festsällskapet på skolan är ansvariga för några av de roligaste eventen, speciellt för de som går i trean. I år består sällskapet av Mange Westermark som är ordförande, Storm Versteegh som är vice ordförande, Mira Perini som är ansvarig för mat och dryck, Andrea Birgersson som är kommunikationsansvarig, Harald Ekbom som är ansvarig för transport, Anna Ardbo som är ekonomiansvarig och Baltzar Sachs som ansvarar för ljud och ljus.

Rydbergaren mötte upp de fyra förstnämnda för att fråga lite frågor kring hur deras arbete ser ut och hur de tycker att första terminen har gått.

 

  • Hur är stämningen inom festsällskapet?

 

Mira: Då vi alla är kompisar med varandra hänger vi både i och utanför skolan, vilket gör att vi har mycket tid att komma på ideér och kan ha en öppen diskussion.

Andrea: Det bidrar också till att våra möten blir väldigt roliga. Dock kan det hända att vi ibland glider iväg på andra ämnen då vi känner varandra så bra, men för det mesta har vi effektiva möten.

Storm: Just att vi är ett sånt bra gäng gör ju att FS blir så himla kul att vara en del av! Vi är väldigt bekväma med varandra och vi kan prata väldigt fritt.

 

  • Hur ser arbetsfördelningen ut, vem gör vad?

 

Andrea: Vi har bestämda roller, men det blir ju lätt så att man hjälps åt med vissa saker. Vissa positioner är dock mer konkreta, som tex ansvarig för mat och dryck än vice ordförande.

Mira: Alla är lite flygande, men alla gör så gott man kan inom sin roll.

 

  • Vad är det som som krävs för att komma med i festsällskapet? Berätta lite om uttagningen.

 

Mira: Man måste visa de i festsällskapet att man kan ta ansvar innan själva uttagning. Vi har bland annat serverat på 99:ornas 200-dagars och plockat skräp efter champagne galoppen.

Andrea: Jag lärde mig väldigt mycket under dessa tillfällen då man fick chans att se hur allt fungerar. Bland annat hur viktigt det är att personalen tar sitt ansvar.

Mange: Under själva uttagningen är det viktigt att man visar att man kan bjuda på sig själv. Men man får även seriösa frågor som har med den posten man söker att göra.

 

  • Hur var det när ni sökte?

 

Mange: Jag behövde bland annat dra skämt och visa min bästa raggningstaktik, vilket var sjukt stelt.

Storm: Man behövde sjunga, dansa, dra skämt och skämma ut sig lite.

Mira: Jag behövde även visa att jag kunde lite om den posten jag sökte till.

 

  • Vilka kvalitéer vill ni se hos de som söker nästa år?

 

Mira: Vi vill se att man kan ta ansvar, det är nästan det viktigaste.

Mange: Det är också viktigt att man har bra kemi i gruppen och kan samarbeta. Man måste också ha ett personligt intresse för att föra arbetet framåt.

 

  • Känner ni mycket press när ni planerar evenemang?

 

Mira: Gud ja! Man vill verkligen att alla ska bli nöjda.

Storm: Vissa kanske inte tror att pressen påverkar oss, men vi bryr oss verkligen. Vi lägger ned massa tid och arbete på det så självklart mår vi dåligt om det blir dåligt.

 

  • Vad är era känslor efter 200-dagars?

 

Mira: Alla vi var väldigt besvikna, då vi hade lagt ned enormt mycket tid på en fest som inte blev så lyckad som vi hade hoppats på.

Storm: Vissa som kom på festen hade kunnat kunnat visa mer respekt för lokalen och alla andra som var där. Jag tycker även att man hade kunnat visa mer respekt mot de som var toastmasters då de hade lagt ned väldigt mycket tid på att planera roliga lekar.

Andrea: Men det var väldigt kul så länge det varade! Vi kände även att vi lyckades inkludera flera olika elever från olika kompisgrupper. Temat var väldigt kul och det var roligt att så många satsade.

Mange: Vi är väldigt nöjda med de som var toastmasters, Didde och Visan och att folk verkar vara nöjda överlag med placeringen, men självklart är vi besvikna. 

 

  • Vad tar ni med er inför 100-dagars?

 

Mange: Vi hade absolut kunnat informera tidigare om att man behövde ha med legg och vara 18 år, vilket vissa kanske inte hade förstått innan. Hoppas även att fler inser att det såklart kan vara röjigt och stökigt, men man inte kan bete sig hur som helst.

Storm: Vi vill ha så lite “regler” som möjligt men jag hoppas alla inser att man måste ta sitt ansvar inför 100-dagars. Man kan kanske inte föra lika mycket innan nästa gång.

Andrea: Trots att det var vissa som klagade på att det var dyrt att få komma på 200-dagars, så vill vi bara påminna om att man får väldigt mycket för pengarna i form av mat, dryck, lokal samt transport dit och hem. Vi satte så lågt pris vi bara kunde, det är inte direkt så att vi har gått plus.

Mira: Hoppas ändå att folk vill komma och att inte alla tror att det kommer bli som senast, vi ska göra vårt bästa för att det ska bli så kul som möjligt!

 

  • Vad är ert bästa fest-minne under tiden på VRG?

 

Storm: Studentskivor är alltid kul, i år var det speciellt Thessan och Ebba Fries skiva. Efterfesten var också sjukt rolig.

Mange: När jag fyllde 18 firade jag i Verbier med mina nära kompisar vilket verkligen var ett minne för livet.

Andrea: Jag säger nog alla gånger hos Rosén, haha…

Mira: Självklart måste jag säga alla gånger hos Engelbert, vilken legend!

 

  • Bästa festlåten?

 

Andrea: Röklåten på 200-dagars: Blah Blah Blah av Armin van Buuren.

Storm: Jag älskar old school hiphop som alla kan, typ Eminem.

Mange: Ja, det är alltid kul med nostalgiska låtar som alla känner igen. Men man kan ju inte glömma Mares, när de kommer på när man är på hemmafest blir det alltid najs.

Mira: Jag säger antingen riktig köttig låt som man kan dansa loss till, eller hiphop som alla kan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *