Inga widgetar hittades i sidofältet!

Fjärde december = Ny lucka !

Nu är det ännu närmare julafton och därför öppnas nästa lucka! Idag blir det en intervju med årets ordförande till elevkåren, Camilla Larsson. 

  • Hur känns det att vara ordförande för elevkåren? – 

Det är kul att ha blivit vald till ordförande och det är en ära att få representera kåren. De senaste åren har format mig som person och jag hade inte tanke på att ens vara med i elevkåren när jag började i ettan. Allt tar sin vändning, helt enkelt. Det är härligt att få ta del av någonting som består år efter år, men som även går att sätta sin egen prägel på. 

  • Vad är det bästa och vad är det sämsta med att vara ordförande för kåren?

Det bästa med att vara ordförande är den stora möjligheten att påverka. Att få påverka och förändra tidigare rutiner och traditioner är något som ska tas vara på. Kåren breddar och blandar kompiskretsar vilket skapar en rolig gemenskap. 

Det lite mindre härliga med att vara ordförande är att det är väldigt tidskrävande. Jag ska erkänna att det tar mer tid än vad jag trodde att det skulle göra. Det är mer än att skriva en dagordning och köpa fika. Självklart kan man välja hur mycket tid man vill lägga ned på det hela, men det är en del som ska ros i land. Därför är det toppen att vi är 21 st medlemmar som alla kan hjälpa till!

  • Hur är stämningen mellan medlemmarna?

Självklart tar det sin tid att lära känna nya människor. Vissa går bättre ihop med andra, och så kommer det alltid vara. Önskan är att medlemmarna ser varandra som kompisar, och inte som en grupp bekanta av olika åldrar, studieinriktningar och intressen. Jag skulle säga att stämningen mellan medlemmarna är härlig. Eventen vi håller tillsammans skapar bättre sammanhållning. 

  • Hur ofta har ni möten, hur brukar de se ut?

Normalt sett har vi möten varannan måndag. Styrelsen träffas lite oftare. Vi ses vid kl. 16 och har möte tills vi är färdiga, som brukar bli ca en timme. Fikat är absolut en viktig energikälla när 21 medlemmar ska komma till tals. Under dessa möten diskuterar vi punkter som aulasamlingar, trivsel, events, samarbeten, skolkläder etc. 

  • Har ni några planer innan vi går på jullov för att fira julstämningen?

Vi har valt att satsa stort på fredagens aulasamling (christmas edition), så missa inte den, 16:00 i aulan!

  • När kommer skoltröjorna?

Skoltröjorna kommer i början av februari. Shoppen kommer öppna upp nu i december, så glöm inte att klicka hem dina favoriter. I år kommer vi att erbjuda fler tröjmodeller, samt tre olika tryck som valmöjlighet varav en är framtagen av en elev (missa inte att rösta i tävlingen). 

  • Vad kan eleverna förvänta sig från elevkåren nästa läsår?

Vissa kommer åka till Idre, andra till Valdi. Dessa resor är båda arrangerade av kåren. Den efterlängtade merchen kommer rulla in i takt med bägge resor. Direkt när vi kommer tillbaka efter jullovet kommer mössor, kepsar och stickers att vara till försäljning. Dom är riktigt snygga!

Nästa läsår kommer även den efterlängtade kärleksveckan/spiritweeken att infalla. Detta blir under vecka 8 och kommer bli helt magiskt. Vi strävar efter en vecka med mysig stämning och aktiviteter i HB, en och annan sportaktivitet, betydelsefulla föreläsningar, goodiebags etc, och självklart en fet avslutande aulasamling på fredagen. Inget man vill missa om ni frågar mig!

  • Någon tradition ni kommer upplysa lite om extra under våren?

Som nämnts ovan har vi valt att införa nya, förhoppningsvis blivande traditioner, vid namn Spiritweek och skidresan till Idre. Detta är för att föra samman skolans elever ännu lite mer. Självklart kommer det att bli en VRG-kamp där vi hoppas på att kamma hem en och annan vinst. Den årliga kampen kommer inträffa runt april-maj. 

  • Har ni några tips till de som vill söka till styrelsen nästa år?

Sök inte bara för att söka. Sök för att du vill vara med och bidra. Var beredd på att det tar tid, mer än man tror. Jag har en tendens att bli väldigt rastlös och föredrar ett högt tempo i vardagen. Detta har inte varit ett problem denna höst, på gott och ont. Vissa veckor bli det tajtare i kombination med plugg, vänner och jobb. Men det löser sig alltid och det finns många som kan hjälpa till. Att söka till styrelsen kommer förgylla ditt sista år i gymnasiet. 

  • Kan ni hinta om vad som kommer hända på nästa aulasamling? 

Veckans aulasamling kommer att vara något utöver det vanliga. Vi ha valt att införa nya sorters lekar och sätt att interagera med publiken. Vi är otroligt taggade och jag tror att det kommer bli riktigt kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *