Inga widgetar hittades i sidofältet!

Lagom till Kims födelsedag är vi glada att presentera detta nummers upplaga av “Fråga Kim”. Enjoy!

Hej Kim! Jag är en kille på 16 vårar och jag har en hel del problem med min hy. Du som har så fin hy, vad är dina knep?

Svar: Ja du, det bar en bra fråga. Jag är absolut ingen expert på ämnet, men jag skulle nog säga att hygien är en bra idé. Bra sådan alltså. Och lotion. Men det är nog bättre att du söker informationen någon annanstans. Har också hört att det finns bra täcksmink för sådant.

Kim “Räddaren i nöden” Ehrnström Nordin, jag behöver din hjälp! Jag går i trean, har aldrig haft någon flickvän, är oskuld och okysst och detta är något jag verkligen skäms över. Det har gått så långt att jag undrar om jag någonsin kommer våga kyssa någon. Hur ska jag ta mig till? Hur kysser man?

Svar: Hej! Jag tycker inte du ska känna dig orolig över detta. Att ha dessa funderingar är väldigt vanligt.  Många känner sig osäkra på hur deras framtid kommer se ut, men om du fortfarande går på gymnasiet är det absolut ingen brådska. Det jag tycker du ska fundera över är i vilka sammanhang du träffar tjejer. Finns det några tillfällen för dig att fördjupa dina relationer? Jag tror att rätt tillfälle kommer komma för dig helt naturligt. När du väl kommer till ögonblicket då du funderar på om du ska kyssa en tjej för första gången ger det sig nog. Se till att andedräkten är ok bara. Sedan är det bara att låta läpparna mötas. Vispa inte runt för mycket med tungan. Alla tycker om olika saker, så det är bara att testa sig fram.

 Hej Kim! Jag går i tvåan och har ett pinsamt problem som drabbat mig och min kille. Det är nämligen så att han älskar rollspel, men inte vilket rollspel som helst. Han vill nämligen att jag klär ut mig till en viss lärare på skolan, men nu känner jag att det börjar gå för långt. Jag kan inte ens se min kille med denna lärare utan att känna mig extremt svartsjuk. Ska jag sluta med rollspelet, kanske prata med läraren eller helt enkelt bara fortsätta som det är? Jag har lite smått panik så ett snabbt svar skulle uppskattas!

Svar: För mig låter det inte som att det är rollspel som han gillar utan snarare den här läraren. Du ska såklart inte behöva stå ut med det! Antingen är det dig han ger sin uppmärksamhet eller så får det vara. Du ska inte behöva klä ut dig till någon annan. Vad skulle han säga om du bad honom klä ut sig? Skulle han gilla det. Jag tycker inte som att det låter som något som hör till en hälsosam relation. Det är ingen bra idé att dra in läraren i fråga i detta.

 

Kim, jag har drabbats av ett dilemma nu under de senaste månaderna. Det är nämligen så att jag har fått känslor för en tjej två årskurser över och jag vet inte vad jag ska göra. Vi har pratat lite och så, men under den senaste tiden har jag knappt sett henne alls. Vad ska jag göra för att fånga hennes intresse?

Svar: Den här frågan är lik en jag fått i ett tidigare nummer. Hur gör man för att någon ska bli intresserad av en? Då svarade jag att det kunde funka att lära sig att jonglera för att impa på personen i fråga. Man kan också använda någon talang som man redan har, som att stå på händer eller något annat. Sedan är det också viktigt att själv framstå som en intressant person. Då är det problematiskt om man inte är det. Om du nu inte skulle vara det så måste du jobba på att bli det. Du skulle kunna ta reda på vad hon gillar och själv läsa in dig på ämnet. Det är också viktigt att hon upplever dig som en person som har saker att göra. (Detta hör ihop med att vara en intressant person). Om du känner att ni får en bättre kontakt kan du ju alltid fråga om hon kan hjälpa dig med någon läxa för att få tillfälle att träffas på tu man hand. Lycka till!

 

 Tja! Jag är en kille på 19 år, som gick ut förra året, men läser fortfarande din spalt och har fått mycket hjälp från den. Nu till min fråga: efter ett års långt förhållande känner jag att det är dags att lämna min tjej för att följa mitt hjärta och komma ut ur garderoben, om man säger så. Hur tycker du att jag ska berätta detta för min tjej? Jag älskar henne och vill fortfarande ha kvar henne som kompis och vill inte såra henne, men jag kan inte ljuga för mig själv längre. Vad ska jag ta mig till?

Det här är både det lättaste och det svåraste man någonsin kan göra. Så länge den man är tillsammans med har känslor kvar för en finns det inget lätt sätt att göra det på. Det viktigaste av allt är att du är ärlig. I det här fallet är det bara att säga det du har skrivit i din fråga. Dock så är det inte säkert att ni kommer kunna vara vänner efteråt. Här är det hon som måste få styra. Om hon tycker det är för jobbigt att umgås med dig efter att ni gjort slut så måste du respektera det. Det kan vara så att ni kan återfå kontakten senare.

Magister Kim

Fotorättigheter tillhör Marika Tedroff (elev på Viktor Rydbergs Gymnaisum). Tillstånd har givits till att använda bilden.