Inga widgetar hittades i sidofältet!
Julia Kamal, ordförande för elevkåren.

I våras valdes Julia Kamal till ordförande för elevkåren här på skolan. Denna höst har bestått av lyckade evenemang, som aulasamlingen och det spännande Killergames. Men har elevkåren verkligen varit aktiv nog och inkluderat alla elever på skolan? Rydbergaren intervjuade Julia för att ta reda på hur hon anser att hennes första termin som ordförande gått.

Hur har första året som ordförande varit?

– Väldigt lärorikt och utmanande på ett oväntat sätt. Med det menar jag att det är mycket arbete som läggs ned som man inte ser utifrån. Jag kan delegera ut uppgifter, men i slutändan är det jag som är ytterst ansvarig. Slutligen har jag naturligtvis fått en bättre inblick kring ledarskapet i kåren.

Vad är du mest nöjd över?

– Aulasamlingen var väldigt lyckad då det var så många som deltog från alla årskurser, alla var så glada och taggade vilket bidrog till en fantastisk stämning. Kåren hade väldigt bra samarbete innan och alla lyckades med sina uppgifter. Vi utnyttjade allas styrkor för bästa möjliga resultat. Det har varit ett bra samarbete med My Driving Academy, jag tycker detta året har varit ett av de bästa hittills, bland annat med ett fullbokat kurstillfälle för riskettan. Våra sociala medier har även varit väldigt bra i år, vi har varit mycket mer noggranna med att se till att alla bjuds in till event och sprids viktig information såsom E-bas.

Vad tror du var den största anledningen till att du vann?

– Svår fråga, jag hoppas att det var för att folk tyckte att jag var mest lämpad för posten. Att mina värderingar och prioriteringar var populärast.

Du berättade för Rydbergaren under valkampanjen i våras att du bland annat att ett av målen var att prioritera skolbaserade evenemang som alla kan vara med på, tycker du att ni lyckats med era mål?

– På ett sätt tycker jag verkligen det, i och med att vi jobbat mycket med vårt mål kring förbättring av kommunikation mellan kåren och eleverna. Det har skett bland annat genom att vi har börjat använda oss av Schoolity för att nå ut till ännu fler.

Vad har varit den största utmaningen som ordförande?

– Jag får ofta frågan: vad gör ens elevkåren? Svaret är att elevkåren bland mycket annat ligger bakom all finansiering för många kommittéer och sällskap, vi ordnar rabatter och förmåner samt studentmössorna. Min utmaning har därför varit att få alla elever att förstå hur mycket arbete som ligger bakom kåren. Jag ville i våras förbättra kommunikationen mellan kåren och eleverna, då det gynnar båda parter. Alla elever som är med i E-bas är välkomna till våra möten, vi vill ha det så öppet som möjligt.

Hur har arbetet inom styrelsen fungerat, du och Louise Carlström är ju de enda från Kamal-styrelsen i våras?

– Det har fungerat hur bra som helst, jag har inget ont att säga om min styrelse. Alla passar in så bra på sina poster. Det som var roligt i våras med att det blev sådan tävling, var att det ledde till att alla styrelseledamöter verkligen är motiverade. Det är även flera andra treor i kåren som är engagerade.

Vad är några av elevkårens planer för nästa år?

– Fler evenemang, gärna i samband med andra kommittéer och sällskap. Elevkåren har resurser som vi vill ska använda på bästa sätt. Vi vill inte göra något halvdant, hellre färre men riktigt bra evenemang. Skoltröjan kommer också komma i början av nästa termin, innan Valdi. Vi vill även maximera sista tiden för treorna.

Vilken högtid är din favorit här på VRG?

– Jag älskar alla hjärtans dag, då det alltid är så många humoristiska inslagen som till exempel att Traditionssällskapet uppmärksammar “hemliga” par.

Vad tycker du är det bästa med julen?

– Jag är inte religiös, så jag uppskattar mest att det är ett tillfälle att träffa sin familj, som man tyvärr inte alltid hinner annars. Slutligen vill vi från elevkåren önska alla elever på VRG en riktigt god jul!

Julia är alltså överlag nöjd med den första termin och vi på Rydbergaren önskar henne och hela kåren ett stort lycka till inför nästa termin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *