Inga widgetar hittades i sidofältet!

Pepparmint fudge 

  • 396 gram kondenserad mjölk
  • 200 gram  mörk choklad
  • 200 gram vit choklad
  • 1/2 tsk vaniljextrakt (valfritt)
  • 1/4 tsk pepparmintextrakt (valfritt)
  • 75 gram krossade polkagrisstänger 
  1. Klä en 20×20 cm form (helst fyrkantig) med aliminum folie och låt den stå till sidan tills senare.
  2. Gör ett vattenbad och lägg i hälften av den kondenserande mjölken tillsammans med den mörka chokladen och låt allt smälta. När allt är smält häll i vanlijextrakten, häll sen blandningen i formen.
  3. Medans du låter formen stå i kylen så att chokladen stelnar lätt, smälter du den vita chokladen tillsammans med den andra halvan av den konsenderande mjölken på samma sätt. 
  4. När det är smält, häll i pepparmintextrakten samt 2/3 av de krossade polkagrisarna. Häll blandningen över den mörka chokladen och strö de sista bitarna av polkagrisarna ovan på. 
  5. Låt allt stelna antingen i kylskåpet i 1-2 timmar eller i rumstempratur i 4-6 timmar.

 

 

 

 

Choklad doppade julgranar

  • 200 gram vit choklad (eller gröna candy melts)
  • Grön karamellfärg
  • Jordgubbar, utan stjälkarna
  • Oreo kakor 
  • Strössel

(Frosting)

  • 3,3 dl florsocker
  • 1,5 tsk grädde
  • vatten (tsk)
  1. Gör frostingen av att blanda florsockret och grädden. Tillsätt sedan en tesked av vatten i taget och blanda mellan varje, tills blandningen får konsistensen av tandkräm.
  2. Gör ett vattenbad. Smält den vita chokladen i vattenbadet och tillsätt den gröna karamellfärgen. (Rekomenderar att börja med en liten mängd choklad och lägga i var efter. Beronde på hur mycket som ska användas. För chokladen börja lätt att stelna om man värmer den förlänge)
  3. Medans det smälter lägg en klick av frosting på oreo kakorna som kommer fungerar som ett limm för jordgubbarna.
  4. Doppa jordgubbarna och täckt dem med den nu gröna chokladen och sätt dem på kakorna.
  5. Dekorera med strössel och/eller frosting.

*Det här receptet är menat för 8-12 jorgubbar på grund av att man måste annars byta ut chokladen för det kommer börja stelna efter ett tag.

 

 

 

Vegansk alternativ

  • 125 gram vetemjöl
  • 50 gram strösocker 
  • 1/4 tsk salt
  • 110 gram vegansk smör
  • + strösocker för att rulla kakorna i
  1. Sätt ugnen på 150 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjölet, strösockret och saltet i en skål.
  3. Tillsätt smöret och med hjälp av händerna knoda ihop allt till en deg.
  4. Rulla bollar av degen och rulla bollarna lätt över en tallrik med strösocker innan du lägger dem på plåten. Gör något mönster på kakorna för göra dem lite mer intressanta.
  5. Beroende på hur stora bollarna är, sätt in dem i ungnen mellan 35-45 min.
  6. När dem är klara ta ut dem och låt dem kalla innan man väljer om man vill dekorera dem eller inte.

 

Ursprungs recept: 

https://sugarspunrun.com/peppermint-bark-fudge/

https://lovelylittlekitchen.com/chocolate-covered-strawberry-christmas-trees/?crlt.pid=camp.NBikNH3IwTQW

https://lovingitvegan.com/small-batch-vegan-shortbread-cookies/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *