Inga widgetar hittades i sidofältet!

Med jul och nyårsafton annalkande är den senare halvan av december ett gott tillfälle för att blicka tillbaka på det gånga året. Det har skett mycket spännande händelser under året, såväl i Stockholm som internationellt. Ett axplock med de viktigaste händelserna bör innefatta följande; skandalen med Cambridge Analytica, krisen i Svenska Akademin, stagnerande börsuppgångar världen över, en minst sagt oklar regeringssituation i Sverige och viktigast; lanseringen av VOI i Stockholm.

VOI, vars elsparkcyklar förändrar hela städers rörelsemönster och sparar in stora mängder koldioxidutsläpp, har varit en stor del av mitt år. Tack vare VRG Djursholms program med mentorsföretag kom jag i kontakt med bolaget i början på juni. Det slutade med att jag spenderade hela den rekordvarma sommaren inne på ett luftkonditionerat kontor i stan. Bolaget växte hela tiden snabbt, med nya ansikten och utmaningar var dag. När sommaren sedan var slut så var för spännande för att kunna lämna, lansering i Stockholm låg bara veckor bort. Jag tog då beslutet att kombinera heltidsjobbet med studierna. Lämpligt var det då att fick jag möjligheten att interagera jobbet med tre av mina gymnasiekurser.

Idag, nästan sex månader efter starten, finns våra elsparkcyklar i knappt tio städer, vi har skapat hundratals personer jobb och är en storspelare på den globala marknaden. Allt detta tack vare ett dedikerat team som har jobbat uttröttligt, dag och natt, för något de verkligen tror på. Jag är otroligt tacksam till att jag har fått vara med på den fantastiska resan som vi har gjort, i synnerhet har varje lansering av en ny stad varit en god erfarenhet och framförallt mycket roligt.

Jag tror att det är bra att jobba mycket under gymnasietiden, dels för att det är kul och meriterande men huvudsakligen för de ger empiriska kunskaper. Den akademiska miljön fastnar ibland i teorin och den erfarenhetsgrundade kunskapen fungerar väl som ett komplement till teorin. Med det sagt så vill jag uppmana alla att hålla det på en nivå som känns sund, för mycket jobb i kombination med press från skolan kan snabbt bli skadligt. Att hitta balansen är nyckeln till hållbarhet. Det är viktigt att själv fundera kring följande: Vill jag jobba? Hur mycket vill jag jobba? Vart vill jag jobba? Vad till jag jobba med? När frågorna är besvarade är det bara att sätta igång. Hitta något som känns roligt, utmanande och utvecklande. Ta varje chans du får! Ett ja öppnar upp dörrar, ett nej bara stänger dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *