Inga widgetar hittades i sidofältet!

 

halloween zaragoza 2011” by gaudiramone (CC BY-SA 2.0)

Halloween är både en underbart mysig och en läskig tid på året. Löven har intagit en ny skepnad och likaså längtar vi efter att få transformera oss till något annat. Det är en tid på året då du kan slänga på dig dina läskigaste utstyrslar, låta fantasin flöda och inta en ny form. Vissa planerar sina utstyrslar veckor i förtid. Andra sitter nu och läser denna artikel och har absolut ingen aning om vad de ska sätta på sig Det är just precis därför vi finns här för dig. Vi hoppas att nedanstående förslag ska öppna upp din fantasi och att vi ser er läskigare än aldrig förr, uppklädda från topp till tå och helt enkelt redo för lite Halloweenfirande.


Om det är någon som alltid finns till hands är det smink, oavsett om det är ditt eget, mammas eller syrrans. Smink är en enkel och billig väg ur maskeringsdjungeln. Här är bara några av de saker du kan göra med hjälp av smink och kläder du hittar i garderoben:

– Du kan vara zombie eller på annat sätt död eller smutsig. Du kommer alltid kunna hitta något gammalt plagg att dra några hål i och med lite fulsmink i ansiktet på det är du “ready to go”.
– Spindelnät eller annan målning  är en enkel lösning på hur du snabbt och enkelt ser utklädd ut utan att anstränga dig alltför mycket.
– Ta på dig vita kläder från tipp till tå och måla eller klipp ut ett gult papper i en oval form. Fäst på magen och vips! Så är du ett ägg!
– Ta fram mammas gamla förkläde och pudra lite mjöl i ansiktet. Gå runt med en bakplåt i handen och fäst några kakor på bakplåtspappret med hjälp av lim.
– Sätt på dig pappas kostym och var “men in black” för dagen”
– Vad är har du för intressen? Är du en konståkerska, hockeyspelare eller kanske är extremt insatt i att lajva? Sätt på dig kläderna som du vanligvis skulle ha en vardagskväll på träningen/sammankomst.
– Sätt på dig en orange tröja och fäst ett pi märke på bröstet. Simsalabim! Du är en pumpkin-pi.

Vill du se ut som att du gått “all in” när fallet egentligen är att du inte haft tid eller ork, är lakan, handdukar och täcken din bästa vän. Här är några exempel på hur du med lite möda kan vara bäst och mest utklädd:

– Spöke
– Oljeshejk
– Grekisk gud/gudinna
– “Direkt ur badet”-looken
– Nyvaken

Genom åren har vi sett allt från dead mate on a plate, svampbob, pacman till mjölkpaket gjorda av bara lite kartong och färg. Möjligheterna är oändliga, så “go nuts”!

Lyckas du inte få tag på en kartong, har mycket plugg, inte hinner köpa något smink, ta sönder några kläder eller sätta på dig lakan eller handdukar finns det några lösningar för dig. Sannolikheten är stor att du genom diverse kläder och prylar hemma kommer kunna slänga ihop någon av följande utstyrslar:

– Hipster
– Hippie
– Tjuv
– Jultomte
– Indian
– Pirat
– Målare
– Snickare
– Bonde; Återanvänd kläderna du hade tänkt ha på dig på insparken men som aldrig riktigt fick använads.
Vi hoppas att du hittat din väg ut maskeringsdjungeln och att du hittat något som du vill klä ut dig till under Halloweenfirandet på skolan. Du har numera inga anledningar att inte klä ut dig.

 

Noura Berrouba
nour.berr-2013@live.vrg.se

Amanda Heydari
aman.heyd-2013@live.vrg.se