Inga widgetar hittades i sidofältet!

Den ultimata decemberguiden 

Solen går ner innan skoldagen är slut, logistiken för planeringen av prov innan jul är oss hack i häl och de 30 soltimmarna vi får ta del av denna månad hämmar även den bäste. Kan månaden jag beskrivit anges? Jag pratar såklart om favoritmånaden december!

December associeras ofta med trumpna ansikten och drömmar om D-vitamin under jullovet. December, för min del, är den mest ultimata månaden att faktiskt hitta på saker. Under flera rådande år har både årstiden vi befinner oss i och månaden, december, legat mig varmt om hjärtat. Jag finner fler ursäkter till att ta sig ut, trotsa vädret och upptäcka vårt fina Stockholm än att häcka hemma. Min stora passion för denna månader vill jag därav dela med mig till er och hoppas ni kommer finna det lika festligt som jag.

Tips nummer ett

Den första december hade Solsidan ”the movie” premiär. En älskad tv-serie av alla svenskar som nu blivit till film och kommer gå ner på djupet en aning. Det uppstår flertal intriger som blandas med en släng dramatik och komedi, ett vinnande koncept enligt mig! Biofan eller inte så kan du under jullovets mörka kvällar se till att bjuda någon på ett skratt. 

Tips nummer två

Gamla stans julmarknad är för mig en klassiker och tradition. Doften av brända mandlar, sockervadd och ljudet av kören får mig verkligen i julkänsla! Julmarknaden tar plats på Stortorget i Gamla Stan mellan 1-23 december och har öppet 11-18 dagligen. Bjud med en vän eller familjemedlem och utnyttja våra korta dagars solljus. 

Tips nummer tre

Julbord! Ett julbord kan nästan anses som obligatoriskt, vare sig det är med familjen hemma eller med andra nära och kära. Dessutom så har de flesta julborden uppgraderat sig och det finns flertal alternativ än det traditionella svenska julbordet. 

Tips nummer fyra

Jullovet är såpass långt att man lätt hamnar i en ond cirkel som endast består av växling mellan youtube och netflix. För min del kommer lovet bestå av att läsa en bok inom svenskämnet och annat plugg. Se till att vara produktiv och planera ditt jullov, både de smått trista saker och nöjen! Trots att vi efter lovet möts av två projektveckor så är det skönt att inte mötas av en våg med uppgifter efteråt. 

Tips nummer fem

Ha en julfika i samband med minijulafton tillsammans med dina vänner. Jag uppskattar personliga presenter och tillställningar, och att spendera kvalitetstid med sina vänner blir inte mer personligt. Presenter är en stor del av firandet, men det behöver inte alltid vara det man lägger ner mest tid på. En god gärning, ett fint julkort eller något litet och genomtänkt räcker väl. Ta en dag av jullovet, samla dina vänner, värm glöggen och baka något så har du en perfekt julfika. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *