Inga widgetar hittades i sidofältet!

90-tal är ett decenium då mycket hände. Titanic kom ut, Kalla Kriget avslutades men även vi föddes! Helt enkelt så måste dessa 10 år varit guldvärda!

Men, om vi nu skulle gå runt bland eleverna på vår kära skola, vad skulle de säga känneteckna 90-talet? Det är det jag gjorde och för att krydda till och uppdatera det hela ställde jag samma fråga fast för 2000-talet (då många av oss minns lite mer av just denna tidsperiod).

Collagen ovan visar resultatet av vad 90-talisterna tycker och tänker om deras decenium. Svaren varierade väldigt mycket. Allt ifrån folkmord i Rwanda till John Janérs mammas bästa tider. Det man kan dra av denna enkät är att det var mycket musik och TV-serier som dominerade 90-talet. Brittan var artisten, That’s so Raven var serien och stilen var råttsvans!

2000-talet hade dock helt andra influenser! Nu var det Tamagotchin, World Wide Web, Facebook och Twitter som tog över. Att sitta framför datorn eller TV-apparaten var grejen under denna tid. Många av svaren var även Melodifestivalen, Julkalendern och ännu mer Disney Channel serier. Det man märker av nu är att 90-talet är tiden då serier, musik och film dominerade. Idag är det Insta, Facebook och Kik som gäller. Säger inte det någonting?

Juliana Hansson

bildkällor:

Some Call it Magic- Raven Symone by xChristiansuxx   (CC BY-NC 2.0)

Britnet Spears toxic (Bbspears) by Britney Spears (CC BY-NC 2.0)

Fjortis by SOFSEN (CC BY-NC 2.0)

Social Media Mareting  ¿Qué es Social Media Marketing ? by Fabian Medina (CC BY-NC 2.0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *