Inga widgetar hittades i sidofältet!

Idag är 28 miljoner barn på flykt runt om i världen men vi inte kan hjälpa alla barn. Vad vi kan göra är att hjälpa barn och unga i vår närhet. På samma sätt som vi associerar juletid med värme och glädje är det för många en tid där ensamheten gör sig extra påmind.  

Vi på Community Outreach vill bidra, därför arbetar vi med olika former av välgörenhet där alla är välkomna att hjälpa till. Vi planerar att anordna lite workshops under våren och samarbeten med organisationer utanför skolan där du själv kan välja vad du vill delta i. Du är välkommen i kommittén oavsett hur mycket tid du känner för att lägga ned.

Under december kommer föreningen att anordna en julklappsinsamling där de skänkta julklapparna sedan lämnas till hemmet Vårljus strax före jul. Vårljus är ett boende i Danderyd för ensamkommande flyktingar i åldrarna 16-20 år där din julklapp kan komma att bli väldigt betydelsefull. Det kan vara alltifrån en bok till ett par vantar, huvudsaken är den tid du lägger ned. Genom att visa att du bryr dig gör du skillnad.

Din tid är värdefull. Den är värdefull för dig men kan också vara värdefull för någon annan. Vi vill nå ut med ett budskap om att välgörenhet inte behöver innebära att skänka bort stora summor pengar. Det behöver nödvändigtvis inte ens handla om att ge bort materiella ting. Välgörenhet handlar om att visa omtanke där vår tid är det mest värdefulla vi kan ge bort.

Kom gärna förbi och säg hej på vår julklappsverkstad där ni kan träffa oss i styrelsen samt andra medlemmar. Julklappssäcken kommer att stå i HB från den 3/12. Vi vill sprida julstämning och hoppas på att ni vill göra det med oss.

 

God Jul,

önskar CO-styrelsen genom Julia Thorén     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *