Ingen har väl missat allas våra OREO-kakors ankomst till Sverige? Att under en kylig höstkväll sitta med favoritboken i hand och doppa dessa delikatesser i varm mjölk är en njutning som heter duga. Men det finns så mycket mer man kan göra med dessa OREO-kakor. Här delar jag med mig av mitt favoritrecept, nämligen OREO bakelser. Det bästa är att de är superenkla att göra!

Ingredienser:

  •   500 gram OREO-kakor
  •   250 gram naturell Philadelphia ost
  •   Vit blockchoklad


Så här gör du:

  1. Krossa OREO-kakorna med hjälp av en mortel eller liknande.
  2. Blanda de krossade OREO-kakorna med Philadelphia osten.
  3. Rulla ihop små bollar, i valnötsstorlek, av smeten.
  4. Ställ in de ihoprullade kakbollarna i kylen under cirka en timme.
  5. Smält blockchokladen och doppa kakbollarna i den. Detta kan göras med att sticka in tandpetare i kakbollarna, till exempel.
  6. Placera OREO bakelserna på ett fat täckt med bakpapper och låt sedan hårdna i kylskåp.
  7. Vips – så är det klart!

 

Skribent och fotograf:

Cathrine Harder
Cath.hard-2013@live.vrg.se

Samtliga bilder är tagna av Cathrine Harder och tillhör denne samt redaktionen på VRGDT .