Höstterminen har dragit igång, hängmattan är utbytt mot skolbänken och de ljusa nätterna har övergått till att bli betydligt mörkare och kallare. Men det är bara att gilla läget och göra jobbet – här kommer några tips för att göra pluggandet lite roligare!

Börja i god tid
Det är få saker som känns så skönt som att kvällen innan prov kunna sitta hemma och chilla för att man vet att plugget är klart.

Lägg undan mobilen!
Mobilen är den största tidsboven. ”Ska bara kolla Instagram, Twitter och svara på ett sms”. Oj, där flög en timme snabbt iväg! Och plugget återstår..

Intervaller med TV-serier
Ja, det fungerar faktiskt alldeles utmärkt! Plugga effektivt i någon timme och ta sedan en (minst) lika lång paus med din favoritserie innan du forsätter med skolarbetet. Passar även på att slänga in ett gott ord för advokatdramat ”Suits” för den som har det lite tomt på seriefronten.

Om du mot förmodan ändå har svårt att släppa mobilen…
Öva glosorna på Libers ”Glosmaskinen”eller pricka in världens länder, kroppens organ och massor av andra utmaningar i ”Från Makro till Mikro” på svt.se.

Belöna dig själv – när arbetet är klart!
Bra jobbat! Du är klar med veckans läxor eller nöjd med resultatet på det där svåra provet i kemi. Hitta på nåt kul! Ta en fika med polarna, hoppa bungyjump, eller ta en tupplur på soffan. Gör något du gillar helt enkelt!


Lycka till med pluggandet!

May the tests be with you…;)


Text: Emma Söderberg

Fotograf: Isabella Lagerborg Newberry

Föregående inlägg Kära VRGDT-läsare, Det är med glädje vi meddelar återuppståndelsen av vår genom åren mest populära artikelserie, Fråga Kim. Genom att ni mailar in frågor till vrgdt@vrg.se kommer allas vår mattelärare extraordinaire svara och kommentera allt mellan himmel och jord. Så fatta pennan (eller tangentbordet snarare) och maila din fråga NU! Love, redaktionen Credzzzz till Jacqueline Björklund för den fina loggan!
Nästa inlägg VRGDTs nya skribent Emma Söderberg ger dig tips för hur du ska effektivisera dina studier, in på hemsidan och läs! Fotograf Isabella Lagerborg Newberry porträtterar skolan i höstglans. www.rydbergaren.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *